vad är skillnaden mellan klasserna av antiarytmika?

Antiarytmika är läkemedel som används för att behandla sjukdomar i hjärtats rytm. Hjärtarytmier kan vara närvarande vid födseln eller utveckla senare från skador eller irritation till hjärtmuskeln vilket skapar oegentligheter i hjärtats elektriska system

Typer

Det finns fyra typer av antiarytmika, klass I är natrium kanal blockerare, klass II är betablockerare, klass III är kalium-antagonister och klass IV är kalciumantagonister .

Funktion

Natrium-antagonister bromsa ledning av hjärtats elektriska impulser, medan betablockerare sänka blodtrycket och hjärtfrekvensen och impulser block som kan ge oregelbundna beats. Kalciumantagonister arbeta ungefär på samma sätt som betablockerare, medan kalium-antagonister långsam hjärt elektriska impulser.

Överväganden

Varje patient får en individuell reaktion på läkemedel som används för att behandla arytmier, och ibland en medicin kan förändras men inte förbättra tillståndet eller kan möjligen förvärra patientens tillstånd. Ibland ett antal läkemedel måste prövas innan hitta den rätta.

Betydelse

Sedan ett patientens svar på antiarytmika kan inte exakt förutses, är det viktigt när man försöker en ny medicin behandling för att patienten övervakas noggrant med en Holter övervaka eller elektrofysiologiska studier under en 24 timmars period.

Varning

Det är avgörande att patienten låta läkaren veta om alla andra mediciner, inte ens de som tagit över disk eller naturläkemedel, så många saker kan påverka antiarytmisk medicinering och en del interaktioner kan vara farligt. Dessutom kan många av dessa läkemedel orsakar känslighet för solljus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.