vad gör cetylalkohol myristoleate göra för huden?

Du kanske har hört att ett näringstillskott som heter cetylalkohol-myristoleate eller gemensamma organisationen av marknaden, har mirakulösa hälsofördelar, från härdning artrit att behandla sådana immun-relaterade hudåkommor som psoriasis och eksem. Federal Trade Commission har citerat största tillverkarna av cetylalkohol-myristoleate för att göra vilseledande uppgifter, så innan du spenderar $ 65 till $ 100 för en flaska, tänk på att du kan köpa något av värde

Historia

Cetyl-myristoleate (cerasomal-cis-9-cetylmyristoleate) upptäcktes på 1970-talet av DrHarry Diehl, en kemist med National Institutes of Health. Diehl arbetat med en stam av möss som inte utvecklar artrit, även när forskarna försökte kemiskt inducera sjukdomen. Diehl studerat dessa möss för att fastställa orsaken till deras motstånd mot artrit och så småningom kom med cetylalkohol-myristoleate. Som historien går, utvecklas Diehl artros och ovilliga att leva med den progressiva symtom, injicerade sig med cetylalkohol-myristoleate. Hans resultat var enligt uppgift mirakulösa och bestående, så han publicerade en vetenskaplig uppsats om sitt fynd. Han senare sökt och fått patent på cetylalkohol-myristoleate.

Science

Många distributörer av cetylalkohol-myristoleate citera två stora undersökningar-en av San Diego Clinic och en med titeln "effekten av cis-9-Cetyl Myristoleate (CMO) och tilläggsbehandling på artrit och autoimmuna sjukdomar. en randomiserad studie, "av Dr H. Siemandi. Dessa studier fann uppgift märkbar förbättring av artrit symptom i nästan alla försökspersoner utom de med underliggande leversjukdom. Inga negativa biverkningar har rapporterats.

Hud

Förespråkare av cetylalkohol-myristoleate hävdar att tillägget kan behandla immun-relaterade hudåkommor såsom psoriasis och eksem. Vissa webbplatser säljer cetylalkohol-myristoleate bara säga, "Din hud kommer att dra nytta också," eller, "En annan underbart spännande bieffekt . . . är mätbar förbättring hud . . . och ett mer ungdomligt du framträder på utsidan!" Medan många webbplatser innehåller hänvisningar till studier om cetylalkohol-myristoleate för artrit, går de inte in på detaljer om hur det fungerar på huden.

FTC

I 2000 framställde FTC ett klagomål mot två stora tillverkarens av cetylalkohol-myristoleate: gemensamma organisationen av marknaden Distribution Centers of America Inc. och dess president, Kalon Samulonis, och EHP Products Inc. och dess president , Elaine Parrish. FTC hävdade att företagen använde Internet kodningstekniker att mätta online sökmotorer med viktiga ord som "artrit bota" som skulle dirigera användare till sina webbplatser. Företagen också var förknippade med flera relaterade webbsidor påståenden om den mirakulösa fördelarna med cetylalkohol-myristoleate och med hänvisning till samma studier. Företagen lösas utanför domstol

Varning

FTC varnade konsumenter för att titta hävdar att en produkt är en sammanfattning botemedel för många sjukdomar. Användningen av ord som "vetenskapligt genombrott", "mirakulöst" eller " hemliga ingrediensen ", påståenden om konspiration för att undertrycka produkten, odokumenterade vittnesmål, samt användningen av imponerande" vetenskapliga "terminologi med begränsad dokumentation. FTC rådde konsumenter som efterfrågar hälsoinformation på nätet att använda www. consumer. gov, "den federala inkörsport för konsumentinformation. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.