vad händer nu när jag har herpes?

Det finns två typer av herpes simplex virus: muntlig och genital. Uppskattningsvis 50 till 80 procent av den vuxna amerikanska befolkningen bär på viruset muntlig, enligt herpes. com. Genital herpes beräknas finnas i 20 procent av amerikanska vuxna. Det är den vanligaste sexuellt överförda sjukdomar, till stor del eftersom det inte finns något botemedel

Diagnos

Eftersom det finns olika typer av herpesvirus stammar, är att identifiera det första du bör göra när du reda på att du har herpes om du har HSV-1, eller HSV -2. HSV-1 är en mildare form, vanligtvis resulterar i färre utbrott än HSV-2. Om du är i ett förhållande med en partner som har den andra herpes stammen, kan du smitta varandra, vilket resulterar i ökad risk för utbrott och upprepningar.

Behandling

Kliniska studier pågår för en herpes vaccin, vilket skulle förhindra att sjukdomen i opåverkade individer, men i juli 2010 fanns ingen bot. Det finns läkemedel som finns tillgängliga att hjälpa till att minska frekvens och varaktighet av utbrott, och läkaren kan diskutera dessa alternativ. Under ett herpesutbrott är det viktigt att hålla området torrt och rent, att låta kroppen att läka sig själv. Varm dusch och vida underkläder kommer också att bidra.

Transmission

Herpes smittar via fysisk kontakt. Muntlig och genital herpes kan spridas under ett utbrott, så det är viktigt att vara försiktig om din partner är opåverkad. Kom ihåg att herpes kan också spridas när man inte har symtom. Vidta försiktighetsåtgärder mellan utbrotten, om det finns sår, det säkraste sättet att förebygga herpes överföringen är avhållsamhet eller använda kondom.

upprepningar

De flesta drabbas av herpes lida upprepningar, men varierar frekvensen. Den genomsnittliga Återfallsfrekvensen för genital herpes är fyra utbrott per år. Faktorer som kan framkalla ett utbrott inkluderar sjukdom, stress, kost, menstruation, trötthet och hudirritation. Vissa livsmedel och läkemedel kan också starta recurrences.

Kost och näring

Det verkar finnas ett samband mellan kost och nutrition och svårighetsgraden av herpes. Det finns ett samband mellan lysin och arginin nivåer. Genom att införliva livsmedel som innehåller mycket lysin och låg i arginin, kan du finna det lättare att vistas i remission. Vissa positiva mat är yoghurt, ost och tropiska frukter, bland annat papaya och mango. Kontrollera med din läkare för en komplett lista med rekommendationer som är rätt för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.