vad som orsakar en ny ananas allergi?

Pineapple allergier är negativa reaktioner på någon del av ananas och i livsmedel eller kosttillskott som innehåller ananas. En allergisk reaktion mot ananas kan komma plötsligt och kan leda till utslag, klåda eller diarré. Allergier kan utlösas av att äta ananas eller kommer i kontakt med ananas på något sätt. En ny ananas allergi kan utlösas av överexponering av frukten.

immunsvar

En ananas allergi uppstår när kroppens immunförsvar reagerar på något i ananas som den anser skadliga. Immunförsvaret producerar både en antikropp och histamin, en kombination som kan orsaka symtom från anafylaxi till astma, buken ångest, eksem eller huvudvärk.

Överdriven exponering

Enligt University of Maryland Medical Center, nya allergier kan utvecklas från överdriven exponering för ett livsmedel. Du kan dock inte förutsäga vilken mängd av ett ämne så kommer ditt system för att nå den kritiska punkt där det har varit alltför utsatt för ett livsmedel som ananas. När det händer, kan en ny, oväntad allergisk reaktion uppträda plötsligt.

Genetisk känslighet

Vissa individer har en genetisk känslighet för allergener som finns i vissa ämnen. Om du har en familjehistoria av allergi, eskalerar risken för att drabbas av allergier.

Latex-frukt syndrom

Forskare Brehler, Theissen, Mohr och Luger vid universitetet i Münster, Tyskland, studerade ett villkor kallad "Latex-frukt syndrom", som avslöjade att korsreaktivitet mellan latex, ananas och andra livsmedel sker "på grund av korsreaktiva allergener. "Forskare vid Guthrie Research Institute i Pennsylvania visar att företag som tropiska livsmedel utlösa Oral Allergy Syndrom, en latex allergi kan vara källan till problemet.

Muntlig Allergi syndrom

Korsreaktivitet mellan "luftburet pollen proteiner . . . med liknande proteiner som finns i olika färska frukter och grönsaker," även ananas, kan orsaka Oral Allergy Syndrom, som enligt Medicalnewstoday. com, kan förekomma i 33 procent av individer med säsongsbunden allergi. Symtom påverkar mun, tunga och svalg och inkluderar klåda, stickningar och svullnad direkt efter att ha ätit frukt eller grönsaker. Reaktioner kan börja med en typ av mat, med andra utveckla senare. Många typer av pollen, såsom al, björk, gräs, gråbo och ambrosia, korsreagerar med ananas att orsaka Oral Allergy Syndrom, eftersom exotiska eller tropiska frukter såsom bananer och ananas innehåller ett protein som kallas profilin som producerar allergiframkallande antikroppar.

Reaktion på Bromelain

Ananas innehåller bromelain som, förutom att orsaka allergiska reaktioner, kan påverka blodets förmåga att koagulera. Vissa människor, inklusive gravida kvinnor och personer med högt blodtryck, blödarsjuka och lever-eller njursjukdom bör inte konsumera bromelain och bör nog undvika ananas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.