ABA terapeut krav

Tillämpad beteendeanalys är en strategi för att hjälpa människor med autism lära och utvecklas. ABA Programmet lär kognitiva, sociala och språkliga färdigheter i en rad sociala sammanhang. Det finns en stark koncentration på att förstärka och belöna positivt beteende egenskaper och motverka åtgärder anses negativt eller olämpligt. Den genomsnittliga lönen för en ABA terapeut och med juli 2010 var $ 28. 291 till $ 40. 261, enligt löneskalan, karriär och utbildning webbplats.

Kandidatexamen Krav

De krav på ABA terapeuter allmänt varierar beroende på arbetsgivaren, säger utbildningsportal. I allmänhet är det minsta en kandidatexamen inom ett ämne som fostran, rådgivning eller psykologi. Kandidater kan driva ett psykologi examen med en koncentration i ABA terapi, som lär dem metoder för att anpassa autism lider beteende till specifika inställningar. Centrala teman omfattar analys av data, beteende för hantering av och ingripande. Kandidater för ABA-relevanta bachelor's program oftast kräver gymnasiestudier i ämnen som engelska och samhällsvetenskap.

Magisterprogram Krav

En del arbetsgivare för sökande med master-eller doktorsexamina i psykologi eller annan aktuella området, eftersom de kan ge en mer omfattande utredning av mentala tillstånd och behandlingar. Masterutbildning med tonvikt på ABA tekniker fokus på forskning-analys. Eleverna lär sig strategier beteende analyseras parallellt kliniska tekniker för att hjälpa människor med autism. Magisterexamen sökande behöver vanligtvis en kandidatexamen på ett lämpligt ämnesområde som samhällskunskap eller psykologi. Vissa kurser kräver också kandidater för att uppnå en undergraduate klass-punkt i genomsnitt från 2,75 till 3,00 innan de godkänns.

Personliga krav

En ABA terapeut bör visa tålamod och medkänsla när det handlar om hans klienter. Detta är särskilt viktigt när man arbetar med autistiska barn, eftersom de sannolikt kommer att vara mer utsatta som vuxna. ABA terapeuter bör också ha god kommunikationsförmåga, eftersom de måste konstruktivt interagera med sina patienter och hålla skriftliga rapporter om framsteg. En ABA Terapeuten bör också skicklig på ett opartiskt bedöma varje kunds behov och utarbeta effektiva behandlingsprogram. Ett åtagande att främja utbildning och avancerad utbildning är en viktig fördel för en ABA terapeut, enligt utbildningsportal.

Certifiering

Certifiering är inte ett krav för ABA terapeuter, men arbetsgivare kan gynna kandidater certifierad för vissa roller. Certifiering är tillgänglig via Behavior Analyst Certification Board. Den biträdande Behavior Analyst undersökning är tillgängliga för sökande med kandidatexamen inom relevanta områden, till exempel sociologi eller psykologi. Kandidater måste uppfylla minimikraven i fråga om praktik, kurser och ämnesinnehåll. Styrelsen erbjuder också Behavior Analyst tentamen till master-och doktorsexamen innehavare, som förbereder dem för mer seniora roller forskning inom ABA. Kandidater till dessa certifikat måste uppfylla minimikrav erfarenhet och utbildningens krav arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.