Hur man använder en Futuro bäcken

Medan majoriteten av vuxna hårt håller fast vid sin självständighet och integritet, det finns vissa situationer där det är omöjligt att utföra sina normala funktioner evakuering på egen hand. Varje gång en patient eller en älskad är oförmögen att gå på toaletten, kommer ett bäcken att behövas. Den Futuro bäcken är ett användbart verktyg för att bistå i denna process och var sålda till både patienter och läkare. Medan bolaget har sedan avvecklade tillverkningen av dessa bäcken, är de fortfarande används av sjukhus, sjukhem och patienter.
1.
Sätt på ett par av disponibel medicinska handskar.
2.
Placera Futuro bäcken i diskbänk och kör varmt vatten över alla ytor så att den är till en behaglig temperatur för användning. Torka helt.
3.
Lägg en skyddande medicinsk pad under den nedre ryggen, skinkorna och låren för din patient eller älskade en.
4.
Placera bäcken under stussen av patienten eller familjemedlem. Om patienten har rörlighet, få honom lyfta sin kropp självständigt som du skjuter bäcken på plats. Annars rullar patienten på hans sida, ställa in Futuro bäcken på plats och lyft patientens ländryggen rulla tillbaka honom vidare till bäcken.
5.
Flytta patienten till en sittande position genom att höja sänkbar säng. Stötta patienten upp med kuddar om en justerbar säng är inte tillgänglig.
6.
Lämna rummet om patienten eller familjemedlem kan använda Futuro bäcken utan hjälp. Annars ge tillräckligt stöd och samtidigt avvärja dina ögon för de mest privatlivet. Tillräcklig tid för adekvat urinering eller slutförandet av en avföring.
7.
Rulla person på hans sida precis tillräckligt för att ta bort bäcken. Placera den på en stol bredvid sängen, men ur vägen.
8.
Torka bort stora partiklar av fast avfall från patientens skinkor med toalettpapper. Placera dessa i bäcken.
9.
Rengör patienten noggrant. Torka av rygg, ben och skinkor med en varm trasa, avlägsna eventuella återstående avfall frågan. Ge ett separat varm trasa för patienten att rengöra sina händer. Torka området med en handduk. Placera objekt i en plastpåse för senare tvätt.
10.
Töm Futuro bäcken i toalettstolen. Fyll bäcken med varmt vatten, låt det suga bort eventuell kvarvarande partiklar och dumpa det i toalettstolen igen.
Elva.
Rengör Futuro bäcken med desinfektionsmedel renare, mjuk trasa och varmt vatten. Torka med en ren handduk. Placera trasa och handduk i plastpåse för penningtvätt.

Tips och varningar


 • Vissa patienter kan vara mer bekväma med en urinoar om bara urinering behövs.
 • De flesta patienterna är mer komfortabla med ett bäcken med hjälp av en omtänksam vän eller familjemedlem.
 • en visuell bedömning för trycksår om din älskade är på utvidgade bed-vila eller annat sätt inte kan röra sig fritt.
 • Renlighet är mycket viktigt när bäcken, som infektioner kan bli följden av felaktig renhållning vanor.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.