Typer & stilar i ryggen hängslen

Stöd, stabilitet och struktur för ryggen, ryggen hängslen används för att behandla en rad spinal villkor och skador. Baserat på dina specifika skador eller tillstånd, kommer din läkare att förskriva en viss stil av ryggstöd. Från hängslen av hårt plast och metall stavar till hängslen av stretchig elastiskt, har ett brett sortiment av ryggen hängslen utvecklats.

Styva Brace

gjord av hårdplast, en stel stödbandage sitter tätt mot kroppen, omslag helt runt fram och bak. Den övre kanten av den stela ryggstöd placeras vanligen strax under brösten, medan den undre kanten ligger strax förbi höfterna. Tygband omsluta stag, säkra den mot kroppen. Enligt Spine-Health. com, en som passar ordentligt fast tandställning kan begränsa nästan 50 procent av ryggraden rörelse. Denna typ av ryggstöd vanligtvis används för att hjälpa trasiga /benbrott läker efter spinal fusion kirurgi och för att stödja ryggraden vid nedre delen av ryggen och instabilitet.

Korsett Brace

En korsett ryggstöd ser något liknande att en kvinnas kläder korsett. De har axelband och lång band som snörning på framsidan, rygg eller sida. Även om de ger lite mer flexibilitet än stela hängslen, metall bitar springa längs baksidan av korsetten, som ger styvhet och stöd. En kort korsett stag kan användas för ländryggsbesvär, medan ett långt ryggstöd används ofta för problem i mitten bak.

Lumbosakrala Belt

Precis som i en korsett stag, spetsar den lumbosakrala bältet också upp längs en sidan av stag. Men i stället för omslag runt bålen, de sitter längre ner på kroppen. Omfattar mage, höfter och nedre delen av ryggen, den här typen av ryggstöd bidrar till att ge stabilitet och stöd till nedre delen av ryggen, enligt University of Maryland Medical Center.

Hyperextension Brace

Enligt University of Maryland Medical Center är översträckning ryggstöd som vanligen används för att behandla "frontal kompressionsfrakturer som inträffat runt korsningen av bröst-och ländrygg. " Detta ryggstöd har en styv rektangulär ram som sitter mot framsidan av kroppen, ett tryck på den övre bröstbenet och blygdbenet. Ett styvt stycke wraps också runt nedre delen av ryggen, ett tryck på den tionde kotan i bröstryggraden (T-10). Detta trepunkts tryck uppmuntrar förlängning av ryggraden och bidrar till en tillfredsställande återvinning.

Elastiskt Brace

Cure-Back-Pain. org förklarar att en elastisk stag är inte en ortos brace används för att behandla medicinska tillstånd. Istället ger de helt enkelt stöd och stabilitet. Den elastiska ryggstöd kommer att begränsa rörligheten i ryggen, vilket är en fördel under återhämtning från en ryggskada och ryggkirurgi. De kan också användas för att begränsa rörligheten och uppmuntra till rätt kroppsställning under kroppsarbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.