USF glaukom laserbehandling

Glaukom är en grupp ögonsjukdomar som tyst kan stjäla vision när optisk nervskada försämrar synen i olika stadier. University of South Florida (USF) Eye Institute erbjuder förfaranden glaukom laser som kan minska effekterna av grön starr genom att ändra ögats avloppssystemet för att minska optisk trycket och dränera vätskor ögat. Enligt USF ögonläkare Dr David Richards, hälften av de personer med glaukom i USA är omedvetna att de har sjukdomen

USF Eye Institute

USF Eye Institute ligger i Tampa, Florida på University of South Florida campus. Sedan 1989 institutet har varit ett centrum för hög nivå patientvård, forskning och utbildning.

Laseraktivering Trabeculoplasty

USF ögonläkare använda laseraktivering Trabeculoplasty (SLT) att behandla kronisk eller primära öppenvinkelglaukom där ögat dränering Systemet kan vara igensatt eller över produktiva. SLT innebär att sätta 50 till 100 små laser fläckar direkt på ögats spygatt i ett försök att helt ta bort ögat vätska som orsakar trycket. SLT mål endast specifika öga celler och lämnar omgivande vävnad orörda.

Laser Kringutrustning Iridotomy

Laser perifera iridotomy (LPI) är en grön starr förebyggande laserbehandling erbjudas på USF Eye Institute när ögat anatomi är hot för vinkel närmare. Vinkeln är den del av ögat där iris möter hornhinnan och om blockerade kan ögat vätska bygga upp. LPI slag ett hål i iris i ögat så att vätska att resa lättare från baksidan av ögat till fronten.

Cyclodestructive laserbehandling

Clycodestructive laserbehandling eliminera en del av vätskan producera vävnader inuti ögat . USF ögonläkare kan utföra dessa operationer efter den första laser dränering behandlingar och mediciner inte har kunnat fungera. YAG (yttrium Aluminium garnet) laser cyclophotocoagulation är en kristall av sällsynta jordartsmetaller i en infraröd laser används för att förstöra vävnader. Diodlaser cyclophotocoagulation sänder en stråle genom den vita delen av ögat att delvis skada underliggande vävnad. Endoskopisk laser cyclophotocoagulation använder en fiberoptisk anordning för att avlägsna vätska vävnaden.

Iridoplasty

Enligt DrDavid Richards i USF Eye Institute, efter laser iridotomy, kan en patients spygatt fortfarande vara för smal för att ordentligt leda bort vätskor från ögat. Iridoplasty är en sekundär laser förfarande som tillåter kirurger att använda en mjuk laser bränna på iris att öppna vinkel och uppmuntra till rätt öga dränering.

Risker

Antalet en risk för glaukom laserkirurgi är en ökning ögontrycket beror till inflammation. Ett mycket mindre antal, eller 1 till 2 procent av glaukom patienter utveckla grå starr efter laserkirurgi.

Fördelar

Den vanligaste nytta av glaukom laserkirurgi är ögontryck reduktion till den punkt där patienter kan kontrollera trycket med ögondroppar. En mindre grupp patienter kommer att bli medicineringsfria efter operationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.