äggledaroperation typer

En äggledaroperation är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att knyta av eller blockera en kvinnas äggledare för att förhindra befruktning. Förfarandet görs för att förhindra graviditet och anses vara en permanent medel för födelsekontroll. Det finns ett antal metoder för att utföra en äggledaroperation.

Laparoskopisk Tubal Ligation

I en laparoskopisk äggledaroperation, en skär kirurgen eller blockerar äggledarna. Enligt WebMD, innebär processen att kirurgen gör två små snitt på buken, sedan sätter i ett upplyst instrument som kallas laparoskop till ett och ett skärande instrument i den andra. Kirurgen ser igenom laparoskop att placera skärande instrument ordentligt, sedan skär genom varje rör. Denna operation utförs vanligtvis i öppen vård.

Mini-laparotomi

Mini-laparotomi förfarandet är en typ av äggledaroperation som använder ett snitt i buken som är mindre än 2 inches lång. Enligt WebMD, i en mini-laparotomi, drar kirurgen äggledarna ur snittet, slipsar av dem och sätter dem på plats igen. Mini-laparotomies kräver kortare återhämtningstid än andra äggledaroperation metoder och kräver endast en regional anestesi.

Öppna Tubal Ligation

Öppna äggledaroperation, också känd som en laparotomi, utförs via ett stort snitt i buken. Kirurgen drar i äggledarna genom snittet och stänger dem genom att skära eller på annat sätt tätning dem. Den öppna Tubal legation är en rekommenderad metod för kvinnor som genomgår ett annat förfarande, till exempel ett kejsarsnitt eller som har tidigare buken operationer. Förfarandet använder en allmän anesthestic och kräver mer återhämtningstid än andra typer av äggledaroperation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.