Varför skulle livmoderhalsen disksjukdom orsaka balansproblem?

Cervikal disksjukdom innebär degeneration av skivor i spine. The skivorna är mjuka kuddar som omger ryggmärgen och fungera som stötdämpare för benen i ryggraden, enligt msSpine. com. Som människor ålder dessa skivor urarta, förlorar sin förmåga att fungera normalt. De kan också skadas av skador. Degeneration eller skada kan leda till problem, bland annat förlust av balans

Anatomy

Ryggmärgen är avgörande för hur den mänskliga kroppen. Cervikal disksjukdom innebär skivor av halsen förlorar sin förmåga att fungera. Sjukdomen är faktiskt en förlust på vätskebalans i skivan och en försvagning av den yttre beklädnaden av skivan, enligt mSpine. När detta sker hårda kotor i ryggraden gnugga tillsammans och orsaka symptom som smärta i nacke och förlust av balans.

Symtom

Det vanligaste symtomet från livmoderhalsen disksjukdom är nacksmärta. Eftersom sjuka skivor är inte längre stöder ryggmärgen, fungerar det inte normalt, enligt NeckPainExplained. com. Detta leder till många andra symtom än smärta i nacke, och en är förlust av balans. Människor förlitar sig på sin ryggmärg att fungera korrekt när de står upprätt.

Frekvens

Livmoderhals skiva sjukdom är mycket vanligt. Fyrtio procent av patienterna utan några symptom har någon typ av problem med skivor, enligt NeckPainExplained. com. Om det inte finns någon smärta, kommer de flesta människor vet aldrig de har livmoderhalsen skiva sjukdom. När en person förlorar sin balans det kan mycket lätt eftersom livmoderhalscancer skiva problem påverkar hans ryggmärg.

Orsakssamband

En av de direkta resultaten från livmoderhalsen disksjukdom är svaghet i benen. Benen stöds av ryggraden, så problem med de problem ryggraden sak med benen. Svaghet i benen och förlust av balans går hand i hand, enligt NeckPainExplained. com. Om en persons ben är svaga hon kommer att ha problem med stående och därmed svårt att balansera.

Impact

Effekten av livmoderhalscancer disksjukdom på balans verkar stå klart. När skivorna förlora sin funktion i ryggraden och därmed benen är försvagade. En stark ryggrad är viktigt att starka ben och starka ben är avgörande för att upprätthålla balansen, oavsett om stående eller gående.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.