Vilka är de behandlingar för olivträdet allergier?

olivträd trivs i varmt väder klimat, som Medelhavsområdet och Australien, samt den sydvästra delen av USA. Olivträd blommar på våren, exakt datum kan variera beroende på klimatet. Personer som är allergiska till olivträdet är symptomatiska när olivträdet blommar. Olivträd allergier producera traditionella allergiska symptom, såsom kliande ögon, rinnande näsa, nysningar och hosta. Dessutom kan dessa träd också skapa svåra respiratoriska allergiska symptom och kan leda till astma. Men en mängd olika behandlingsalternativ är tillgängliga.

Begränsning av exponering

Ett av de bästa sätten att behandla olivolja allergier är att begränsa exponeringen för olivträd pollen. Familydoctor. org föreslår att de drabbade vidta åtgärder för att undvika kontakt med olivträd allergener genom att rulla upp bilfönster och använda luftkonditioneringen. Håll fönstren stängda i ditt hem och undvika att spendera alltför mycket tid utomhus när olivträd blommar. Duscha innan sängen för att ta bort allergener från kroppen kan också bidra till att minska exponeringen och därmed lindra symtom.

Mediciner

En annan metod för att behandla allergiska symptom är genom användning av allergi mediciner. Familydoctor. org föreslår att antihistaminer innan man kommer i kontakt med olivträd pollen för bästa resultat. Decongestants kan också användas för att lugna effekterna av allergiska symptom. Nässpray och allergi ögondroppar kan också ge lindring. Alla dessa mediciner finns på apoteket. Din läkare kan också ordinera steroid piller.

Besök hos läkare

Vid svåra allergiska symtom som inte lindras av OTC-läkemedel, bör patienter besöka en allergi läkare, som kan utföra ett antal tester för att fastställa en korrekt behandling av dina allergier. Hudtest, som innebär att utsätta kroppen för att en rad allergener att se vilka som framkalla en allergisk reaktion, kan administreras. Blodprover kan också användas. När din läkare vet vad du är allergisk mot, kan han fastställa några av de mediciner ovan, eller en kombination av receptbelagda och receptfria behandlingar. Du kan också rådas att börja allergi skott, även känd som immunterapi. Enligt Mayo Clinic, allergi skott innebära att utsätta din kropp för att små mängder av allergenerna som identifierades genom huden eller blodprover. Så småningom kan immunterapi din kropp att bli okänsliggjorda för allergener. Denna behandlingskur kan ta allt från några månader till flera år att slutföra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.