behandling för att sänka höga manliga testosteron

Vissa män försöker öka sin testosteron nivå, särskilt män över 50 år när testosteronnivåerna naturlig tendens att falla, men vissa män väljer att sänka sina testosteronnivåer på grund av ovanligt höga nivåer, aggressiva eller riskfyllda beteenden eller hjälplös cancer. Både medicinskt ordinerade behandlingar och naturliga föda eller livsstilsförändringar finns för män att försöka när siktar på lägre testosteronnivåer

Funktion

Mayo Clinic hemsida säger att testosteron är ett manligt hormon som produceras främst i testiklarna. Hormonet behövs i kroppen för att hjälpa till att bibehålla bentäthet, fett, muskel styrka och massa, röda blodkroppar, sexlust och spermieproduktionen. Enligt MedicineNet. com, den sundaste nivåer av testosteron hos män ligger på mellan 400 och 600 nanogram. Olika typer av behandlingar kan förskrivas till män om deras testosteronnivåer är ovanligt låg eller ovanligt hög, med en behandling som utgör en egen positiva och negativa effekter.

Höga nivåer

En mycket bra förmåner kommer från att ha högre än genomsnittet testosteron nivåer, t. ex. en minskning av chanser att ha högt blodtryck, hjärtinfarkt och fetma. Men enligt MedicineNet. com var män med högre än genomsnittet testosteronnivåerna med 24 procent mer sannolikt att skador, 32 procent mer benägna att konsumera fem eller fler alkoholhaltiga drycker per dag, 35 procent mer benägna att ha en sexuellt överförd sjukdom och 151 procent mer sannolikt att röka. Med ännu högre testosteronnivåer, män är i riskzonen för att få bedriva riskbeteende.

Ordinerade behandlingar

Enligt MedicineNet. com är det ovanligt för läkare att förskriva medicin för att sänka mäns testosteronnivåer. Läkare kan förskriva en luteiniseringshormon hormon (LHRH)-agonist eller antagonist som orsakar testosteronnivåerna att släppa 90 till 95 procent, enligt prostataspecifikt Cancer. com. Denna metod för behandling är kallad kemisk kastrering eftersom nivåerna av testosteron sjunkit så lågt. Detta läkemedel är bara förskrivas till män med hjälplös cancer. Ta bort testosteron från kroppen kan tillfälligt stoppa eller bromsa tillväxten av cancerceller. Om detta läkemedel inte fungerar, är det mest extrema typ av behandling att ha en kirurgisk kastrering utföras.

Diet

Enligt en studie utförd av Institutionen för medicin vid universitetet i medicin och odontologi av New Jersey under 2007, konsumerar två skopor protein pulver per dag under 28 dagar resulterade i serumtestosteronnivåerna minskar med en i genomsnitt 19 procent under dessa 28 dagar och sedan ökar inom två veckor efter sojaprotein inte längre var förbrukat. Enligt Fitness Spotlight, till övrig kost sätt minska testosteronnivån är att äta mindre kött, protein och fett.

Livsstil

Enligt Fitness Spotlight finns livsstil aspekter som lägre testosteronnivåer. Röka cigaretter direkt påverka Leydig celler i kroppen och orsaka en minskning av testosteron. Utöva en hälsosam mängd, till exempel 45 till 60 minuter per dag, kan öka testosteron nivåer, men överträning under längre tid kan sänka testosteronnivåer. Minska mängden sömn du få på natten och höga nivåer av stress också att minska testosteronnivåer genom att skapa högre nivåer av kortisol, stress hormon. Men alla dessa livsstilsförändringar har negativa hälsoeffekter och bör undvikas. Rådgör med en läkare om olika sätt att minska testosteron naturligt och säkert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.