glykolsyra peeling för akne

De som lider av akne brukar försöka många metoder för att lindra finnar, fet hy och missfärgningar. Medan vissa metoder, som att använda hud serum, tvål och smink formulerats för akne, är inte alltid effektiva, kan kemisk peeling avsevärt minska akne symtom. En typ av kemisk peeling, det glykolsyra skal, som ofta används för att behandla mild till måttlig akne

Glykolsyra

Glykolsyra, även känd som hydroxyacetic syra, är den minsta av alla syror alpha hydroxy, ekologiskt och giftfritt. Det används i ansiktet peeling till acne, eftersom det ger snabba peeling hudcell eller sprider men ändå är relativt mild i jämförelse med andra syror som används i kemiska hud peeling-finns det oftast ingen varaktig obehag eller smärtsam hudirritation. Eftersom den orsakar en snabb förlängning hud cell, glykolsyra peeling används ofta för att jämna ut huden, minska missfärgning och lindra mild till måttlig akne

Inställning

Glycolic peeling erbjuds på flera typer av platser:. Salonger som erbjuder estetisk tjänster, hudläkare kontor, medicinska spa och dag spa. Kostnaden för en glykolsyra peel varierar beroende på vilken typ av leverantör du får den från. Normalt är mer än en kemisk peeling för att se bestående resultat, så du måste gå tillbaka till din facialist eller hudläkare tre till sex gånger för skalen att nå sin maximala effekt.

Skala Process

Till att börja med teknikern eller hudläkare kommer Skölj och torka ansiktet och applicera sedan glykolsyra skal. Mild svidande är vanligt, men det bör inte vara outhärdlig eller extremt obehagligt. Efter ungefär tre minuter, är skalet bort med hjälp av en neutraliseringsmedel. När får en glykolsyra peel från ett dagspa eller estetiker, kommer de oftast föreslå att få en ansiktsbehandling efter din skal, till exempel en utjämning, lugnande eller fuktgivande mask.

Efterbehandling

The Johns Hopkins kosmetiska Center rekommenderar att du inte använder smink under minst tre timmar efter en glykolsyra peel och undvika produkter med glykolsyra eller andra alfa-eller beta hydroxy syror i tre dagar. Solskyddsmedel är viktigt att hålla huden från att bli irriterad, eftersom det kommer vara lite mer känsliga för solljus än vanligt enligt Center.

Effektivitet

När erhållits regelbundet, har glykolsyra peeling befunnits vara effektiva vid behandling av mild till måttlig akne, enligt en undersökning som utförts av Saint Louis University School of Medicine. Fråga din hudläkare eller facialist som hjälper dig att komma med ett skal diet för att hålla din akne under kontroll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.