hälsorisker från öronproppar

Öronproppar är små enheter bärs i hörselgången för att skydda bäraren från ljud, skräp, vatten eller hög vind. Tre vanliga typer av hörselproppar är skum, silikon och flänsade. Hörselproppar av skum trängs och matas in i hörselgången, vilket ger en mjuk kontakt. Silikon öronpluggar är rullade till en boll och monteras över den yttre delen av hörselgången och bildar en tät försegling. Flänsade öronproppar är pluggar val för de flesta musiker och andra som utsätts för höga ljud. Även hörselproppar är i allmänhet säkra, de bär också vissa risker.

Air trycket byggs upp

Att bära öronproppar kan orsaka överdriven lufttrycket byggs inne i örat och tryck mot trumhinnan, som orsakar earaches. Lufttrycket kan öka när du ligger ner eller när du trycker öronproppar alltför långt ner i hörselgången. Försiktigt vicka öronskydd ur öronen, i stället för ca driver med dem, för att undvika att dra trumhinnan och skapa fler undertryck. Enligt Jacques-Yves Cousteau i sin bok, "The Silent World," bär öronproppar under vattnet kan fånga luft mellan dem och trumhinnor. Detta skapar ett farligt uppbyggd av trycket inne i örontrumpeten rör, utvidga trumhinnor och potentiellt orsakar dem att brista.

Hörselgången blockeringar

Öronproppar kan trycka skräp och öronvax djupt inne i hörselgången och mot trumhinnan, som orsakar blockeringar . En blockerad hörselgången kan bidra till hörselnedsättning, infektion, tömning eller tinnitus. Om dina öronproppar fastna för djupt inne i hörselgången, kan en läkare behöva ta bort dem. Placera alltid öronproppar så att du enkelt kan nå och rotera dem. Rengör din öronproppar regelbundet med mild tvål och vatten för att avlägsna all ansamlad vax eller skräp. Tvätta inte hörselproppar av skum, eftersom de kommer att förlora sin form och inte längre passar ordentligt. Hörselproppar av skum är avsedda att vara disponibla.

Ont i öronen

Öronproppar kan irritera käkleden, som ligger nära hörselgången, vilket resulterar i ömhet och smärta. Hörselgången kan också bli smärtsamt genom ständig upprepning för att införa och ta bort pluggarna. Eftersom hörselproppar av skum expandera inne i hörselgången, är de ofta de största syndarna i smärta.

öroninflammation

Öronproppar kan ibland orsaka öroninflammation. Pluggar som inte passar på rätt sätt eller är för svårt kan repa, riva eller irritera huden inne i hörselgången, bakterier att växa och resultera i möjliga infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.