hästsport pannikulit

Pannikulit är en inflammation i fettlager strax under huden. Equestrian pannikulit är en lätt kan förebyggas mängd av detta villkor som bara finns hos kvinnor

Symtom

Equestrian pannikulit kännetecknas vanligtvis av skador på övre delen av låret som är sval. Dessa skador är ofta symmetrisk, har en lila nyans och producera en brännande känsla.

Diagnostic Tests

Enligt läkare på Hammersmith Hospital, en djup hudbiopsi som inkluderar några av fettvävnad hos regionen av lesioner är hjälp vid diagnostisering av detta tillstånd. I de flesta fall är blod och serum biokemi används för att skilja detta från andra typer av pannikulit.

Theory

Hittills har ridsport pannikulit bara hittats hos kvinnor som rider regelbundet i kallt väder medan bära åtsittande oisolerade ridbyxor. Läkare tror att snäva byxor avbröt cirkulationen i området, vilket ger lesioner.

behandling medan den lesioner av ryttaren pannikulit kommer sakta försvinna utan ärrbildning, är villkoret lätt undvikas genom att minska exponering för kyla och bär löst sittande, isolerad byxor.

Andra former

Symptomen på ridsport pannikulit ofta efterliknar dessa andra former av pannikulit, men, bör denna form alltid övervägas om patienten rider mycket i kallt väder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.