hantering av rabies hos djur

Rabies är en dödlig sjukdom som utförs i saliven av djur. Det är oftast överförs till människor och andra djur men en bit. Enligt Mayo Clinic, är sjukdomen nästan alltid dödlig. Men med rätt djur förvaltning, har blivit rabies mindre hot

Betydelse

Rabies är oftast bärs av vilda däggdjur, som fladdermöss, tvättbjörnar, prärievargar och skunkar. Rabiessmittade djur är mer ond än friska och ibland kommer fradga vid munnen. En mer kontrollampa tecken är en djur som agerar konstigt, som att inte vara rädda för människor eller nattaktiva djur vandrade omkring mitt på dagen.

Överväganden

rabiesvaccins är obligatoriska för hundar i alla stater, enligt till Pet utbildning. Enligt VaccineInformation. com, det bästa försiktighetsprincipen flytta för människor är att se till sina djur är uppdaterade på rabies skott och undvika vilda djur. Rabiesvaccinationen ges endast till personer som är i högriskgrupper, som veterinärer.

Tidsplan

Husdjur vaccineras vid 3 månaders ålder och sedan igen på ett år. När de först 2, är de då ges ett vaccin som varar i tre år. Det är viktigt att hålla ditt husdjur uppdaterad om detta vaccin.

Vilda djur

Organisationer, som Förenta staternas Department of Agriculture, försöka hantera rabies hos vilda djur som sysselsätter muntliga rabies baiting. Denna orala vaccin mål tvättbjörn, rävar och prärievargar.

Varning

Om du är orolig för att ditt husdjur har blivit biten av en rabiessmittad djur, är det viktigt att du tar ditt djur till en veterinär omedelbart för att förhindra att din familj och andra husdjur från smittas av sjukdomen. Trots att veterinären inte kan diagnostisera rabies utan att döda hunden och lämna hjärnan till ett laboratorium för test, kommer det att sättas i karantän och övervakas för tecken på sjukdomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.