hur du sätter ett glas öga

Ett "glas ögon", också känd som en ögonprotes är ett konstgjort öga som används när en person har haft ett öga avlägsnas kirurgiskt. Under kirurgiskt avlägsnande, en boll implantat placeras i ögonhålan och patienten kan då placera en protes ovanpå den. Även ögonproteser har gjorts av glas i det förflutna, i dag 99 procent är tillverkade av akrylplast eftersom akryl motstår repor och går sönder. Glas används bara som ett försök att bota återkommande konjunktivit eller när en person är allergisk mot akryl.
1.
Stäng sjunka avloppet. Du kanske också vill att täcka avloppet med en handduk för att förhindra att protesen går förlorade i avloppet.
2.
Tvätta händerna och protesen sig med en icke-slipande handtvål som är fri från doft och fuktighetskräm.
3.
Identifiera orientering av protesen. Detta kan ofta ske genom att lokalisera en rödaktig färg på insidan punktal (tårkanalen) område av protesen. Om din syn är dålig, kan din protes har urtag som du kan känna för istället.
4.
Dra upp det övre ögonlocket ut och upp tillräckligt högt för att skapa ett mellanslag.

5.
Håll protesen mellan tummen och långfingret. Skjut protes upp under det övre ögonlocket. Du får dra ner på det undre ögonlocket för att hjälpa placera protesen.
6.
Håll protesen på plats med pekfingret. Dra ner det undre ögonlocket så att protesen att sjunka under det undre ögonlocket.
7.
Kontrollera att protesen är rätt placerad.

tips och varningar


 • författare är inte en medicinsk professionell. Var noga med att diskutera denna process med din läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.