hur man använder therabands för artrit grepp förbättring

Om din läkare rekommenderar mjuk träning för att förbättra din greppstyrka överväga att använda en Thera-Band Handtränare. Dessa är enkla, mjuka enheter i form av en boll. De får även värmas eller kylas för värme eller kyla terapi för att underlätta dina muskler. Du kan utföra övningar som använder dessa enheter på bara några minuter om dagen. Innan du påbörjar ett motionsprogram med ett medicinskt tillstånd, men få din läkare eller sjukgymnast godkännande
1.
Fråga din sjukgymnast om Thera-Band övningar är ett bra val för dig. Om så är fallet, be honom att rekommendera ett lämpligt motstånd för dig. Thera-Band Hand utövare finns i fem olika motståndsnivåer. För att öka motståndet, handen utövare finns i gult (minst motstånd), röd, grön, blå och svart (högsta motstånd).
2.
Förbered Handtränare för antingen kyla eller värme terapi, som rekommenderas av din sjukgymnast. För kylbehandling, låta enheten för att kyla i kylen i ca 1 u00BD till 2 timmar. För värme terapi, mikrovågsugn enheten inte längre än 5 sekunder åt gången, kontrollera temperaturen efter varje intervall. Den Handtränare ska kännas varmt vid beröring, snarare än hot.
3.
Pressa Handtränare i ena handen. Försök att komprimera bollen till cirka 50 procent av dess storlek. Om du inte kan komprimera så här långt, försök att byta till en Handtränare med lägre motstånd.
4.
Komprimera Handtränare flera gånger i rad, eller så många repetitioner som din sjukgymnast rekommenderar. Om du känner smärta, sluta omedelbart. Om din hand eller handled börjar värka, stoppa komprimera enheten och resten.
5.
Upprepa kompressioner med den andra handen. Bygg din hand och handled styrka långsamt för att undvika skador. När du märker att det blir lättare att komprimera Handtränare, överväga att byta till en enhet med en något större motstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.