hur man ska behandla inomhus-och utomhus allergier

Allergier orsakas av en persons kropp överreagerar mot vissa ämnen. Den vanligaste av dessa ämnen, eller allergener, är sällskapsdjur ilska, damm, pollen och mögel. Ämnen som kan orsaka allergiska reaktioner kan hittas både inomhus och utomhus. Några allergiska symtom kan vara allvarliga och till och med mild till måttlig symtom kan göra en person lider
1.
Undvik de objekt som orsakar din allergi att blossa upp. Om du lider av damm inomhus allergier, överväga att ta bort mattor och ersätta med hårt trä, vinyl eller kakel, eftersom damm kan bosätta sig i mattor. Ändra sängar ofta, som dammkvalster kan fastna i sängar. Husläkaren hemsida rekommenderar att ta bort alla krukväxter som kan utlösa mögel allergier. Om utomhus allergier är ditt problem, försök att hålla pollen ur ditt hem. Håll dörrar och fönster ordentligt stängda och, vid inresa till ditt hem, omedelbart ta bort alla kläder som kan ha pollen rester. Använd din luftkonditionering i huset och i bilen. Undvika att gå utanför så mycket som möjligt när pollen räknas är höga.
2.
Rengör ditt hem ofta att ta bort inomhus allergener. Enligt Family Doctor hemsida, använda vatten vid rengöring som är uppvärmd till över 107 grader Fahrenheit. Vakuum ditt hem med en dammsugare som har ett HEPA-filter som filtrerar luften för allergener. Bli av mögel med hjälp av mögel och mjöldagg borttagningsmedel i badrum eller källare. Om ditt djur orsakar allergi flareups, bada den ofta.
3.
Ta över receptfria eller receptbelagda läkemedel för behandling av symtom på allergier. Tala med din läkare om avsvällande medel, vilket kommer att bidra till att lindra nästäppa. Antihistaminer kan hjälpa till att minska allergiska symtom som nysningar, nästäppa och rinnande ögon. Ögondroppar kan hjälpa till att lindra allergiska symtom som rinnande och kliande ögon. Nasal steroid sprayer kan minska allergiska symptom genom att minska nasal svullnad. Dessa sprayer är din läkare föreskrivit.
4.
Behandla inomhus eller utomhus allergier genom att få allergi skott. Allergi skott, även känd som immunterapi, innehåller en liten mängd av allergenet själv och administreras på en regelbunden basis. Immunterapi fungerar bara om ämnet du är allergisk mot har identifierats och är oundvikligt. Du kan behöva få injektioner över en period på månader, år eller till och med hela din livstid
5.
Överväg att använda en neti potten för att behandla din allergi. Nässköljningskannorna är behållare som individer fylla med varmt vatten och saltlösning för att hälla i deras näsgångarna. Enligt Dr James Li av Mayo Clinic, en del entusiaster hävdar att nässköljningskannorna fungerar bättre än over-the-counter läkemedel för behandling av allergi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.