hur man skall bedöma effektiviteten av Aricept

Alzheimers sjukdom är ett tillstånd som förstör förmågan att tänka lära, kommunicera, minnas och hantera dagliga aktiviteter. Det är en progressiv och dödlig sjukdom som idag inget botemedel. Behandlingar för Alzheimers ingår mediciner som Aricept och Namenda, kosttillskott såsom omega-3 fettsyror och ginkgo biloba samt mediciner som Prozac och Paxil att reglera beteende, enligt Alzheimers. org webbplats. Aricept, eller generiskt motsvarande donepezil, är en medicin som används för att bromsa utvecklingen av Alzheimers sjukdom. Bedömning av effektiviteten av läkemedel som Aricept kan ske genom noggrann observation av patienten
1.
Observera förändringar i kognitiv funktion. Se om det är en förbättring av kognitiva förmågor som tänkande, kommunikation eller lärande. Detta kan vara lika subtil som mindre försämring i dessa områden, men kan fortfarande räknas som ett framsteg. Aricept effekt är att bromsa utvecklingen av sjukdomen, och dessa förbättringar kan vara ganska små men viktiga för att patienten att upprätthålla ett någorlunda normalt liv. Aricept är inte lika effektiva på alla patienter, och förbättringar kan vara svåra att bedöma eftersom individuella styrräntor nedgång.
2.
Notera eventuella förändringar i beteendemässiga symptom. Patienten kan vara mer samarbetsvilliga och engagerad och kan kräva mindre Humörstabiliserande droger. Han kan visa mindre ångest, en minskning av paranoia och hallucinationer, samt ökad uppmärksamhet och förmågan att njuta av social interaktion, enligt Institutet för hälsa. Aricept är biverkningarna kan vara depression, trötthet, onormala drömmar, nervositet, okontrollerade rörelser och kramper. Alzheimers patienter kan ordineras läkemedel som Prozac, Seroxat, Celexa eller Zoloft att hjälpa till med depression eller sömnproblem. Medicinering interaktioner bör alltid diskuteras ingående med patientens läkare. Faktorer i miljön kan också påverka beteendet hos Alzheimerpatienter. Alla dessa faktorer måste beaktas när man försöker bedöma effektiviteten i Aricept på patientens beteende.
3.
Track patientens förmåga att utföra dagliga aktiviteter. Kliniska prövningar med Aricept indikerar en ökning av patientens förmåga att engagera sig i vardagslivet såsom påklädning, bad och trimning. Om det finns gradvisa förbättringar av patientens förmåga att hantera dessa aktiviteter efter att ha tagit Aricept, är det en bra indikation på hur effektivt läkemedlet. Aricept kommer inte att fungera lika bra på alla patienter. Enligt Johns Hopkins Health Alert får nytta av läkemedlet inte är helt uppenbara i flera månader. Patienter kan se fördelarna med medicin för upp till fem år.

tips och varningar


 • anteckningar kan göra det lättare att diskutera förändringar och förbättringar med patientens läkare.
 • Aricept har ett antal biverkningar, inklusive illamående, kräkningar och diarré.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.