hyperbar behandling av bältros

Om du är som de flesta vuxna i USA och med 2010, upplevde du förmodligen vattkoppor i barndomen. Det virus som orsakar vattkoppor stannar i kroppen, och i vissa fall kan det orsaka en annan förutsättning-bältros-senare i livet. Ett sätt att behandla bältros är att genomgå hyperbar syrgasbehandling

Historia

På 1600-talet, mindes en brittisk präst endast av hans efternamn, Henshaw, byggt en lufttät kammare kallas domicilium och används bälgen för att ändra tryck inom den . Henshaw använde denna metod för att behandla olika åkommor, i tron att ändra lufttrycket runt en person kunde bota sjukdomar.År 1921 byggde en läkare vid namn Dr Orval J. Cunningham en över en kammare i Lawence, Kansas, som var en stålkula 65 meter i diameter. Genom att komprimera luften, kunde Cunningham göra det lättare för patienter att ta till sig det syre som behövs för deras kroppar att läka. Nu, läkare använda en metod som liknar Cunninghams, förutom att istället för enbart atmosfärisk luft, som består av olika gaser, de särskilt komprimerat syre.

Funktion

Efter omger kroppen med komprimerad syre, tryckkammare möjligt för kroppen att absorbera mer syre per andetag liksom absorbera syre direkt genom huden. Detta gör att blod och andra celler i kroppen för att bli rik med syre, vilket i sin tur ger dem möjlighet att utföra kroppens helande och processer immun snabbare. Dessutom, när kroppen blir infekterade av mikrober som är anaeroba i naturen, kan denna ökade nivå av syre enbart leda till döden av antikropparna. När det gäller bältros, gör den ökade syrehalten kroppen snabbt för att döda virus som orsakar bältros och reparera skador som bältros utslag.

Fördelar

Debut av bältros börjar med smärta på eller i huden. Detta följs av utvecklingen av ett utslag som ofta ser ut som ett mönster av bältros på huden. Bältros är oftast inte farligt, men som vissa faror finns, är det bäst att behandla sjukdomen snabbt för att hålla den från att utvecklas till något mer allvarligt. Tillsammans med andra behandlingsmetoder, hyperbar syrgasbehandling kan drastiskt minska tiden för återhämtning för en bältros patient.

Farliga

Vänster obehandlade, bältros av ovansida kan sprida sig till inre öga. Väl där kan det infektera hornhinnan, och trots att sjukdomen så småningom kommer att försvinna, kan dess effekt på hornhinnan orsaka ärrbildning som resulterar i synnedsättning eller blindhet. Obehandlad fall av bältros kan också leda till nervskador.När det gäller dess direkta effekter på kroppen, är hyperbar syrgasbehandling generellt mycket säkra, men den har sin faror. Exponera kroppen att ovanligt högt tryck kan orsaka skador på någon del av kroppen som har en lufttät kammare, som i innerörat. Patienter kan utjämna trycket i innerörat av gäspningar, men i de fall där patienterna lider av pneumothorax, eller utvecklingen av en luftficka i brösthålan kan hyperbar syrgasbehandling vara farligt.Bortsett från själva vården, är användning av höga nivåer av komprimerad oxygen alltid farlig, eftersom gasen är mycket reaktiva och kan orsaka bränder och explosioner. Av denna anledning måste utövare av hyperbar syrgasbehandling noga för att minimera sådana brandrisker.

Överväganden

Som hyperbar syrgasbehandling sällan konflikter med andra medicinska behandlingar bör du i allmänhet inte vara rädd för att genomgå det förfarandet, såvida inte en läkare säger något annat. För behandling av bältros i synnerhet, men, inte anta att hyperbar syrgasbehandling är nog att ta hand om sjukdomen i sig. Rådgör med din primära läkare om vad andra behandlingar han eller hon skulle råda, såsom salvor och antibiotika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.