omvårdnad ansvar i samband med adenosin stresstester

En adenosin stress test, som kontrollerar hjärtproblem, görs för patienter som inte kan utöva. Bilder av hjärtat fattas. Adenosin, ett läkemedel som stimulerar blodflödet, tillförs och fler bilder tas. Före-och efterbilder sedan jämförs

Intag

Sköterskan instruerar patienten att undvika koffein (kaffe, te och läkemedel såsom Anacin eller Excedrin) under 24 timmar innan han testa och att fasta sex timmar förväg. Små klunkar vatten är OK.

Mediciner

Sköterskan frågar patienten om aktuella mediciner och instruktioner från sin läkare om att ta dessa mediciner på dagen för provet.

Förberedelser

Före provningen fäster sköterskan en blodtrycksmanschett till patientens arm, börjar en intravenös linje i hans andra arm för att ingjuta adenosin, och gäller elektroder på bröstet för att kontrollera sitt hjärta.

Övervakning

Sköterskan kontroller blodtryck, hjärtfrekvens och rytm, och övervakar för eventuella biverkningar såsom bröstsmärta eller andningssvårigheter under adenosininfusionen.

Efteråt

Sköterskan informerar patienten om att han kan återgå till normal verksamhet efter provningen. Hans läkare kommer att granska testresultat med honom vid ett senare tillfälle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.