psykologer och Parkinsons sjukdom

Enligt Kristine Hanna, fil. dr, etablera en relation med psykolog, efter att ha fått diagnosen Parkinsons sjukdom, kan ha stor inverkan på patientens behandling och livskvalitet. Hanna ställer sig bakom "Mind over body" skola psykoterapi: Behandla huvudet i samband med kroppen. En degenerativ neurologisk sjukdom, kan Parkinsons effektivt hanteras utan tillhörande trauma av depression och ångest

Historia

Forskning känslomässiga svårigheter som patienter med Parkinsons sjukdom är en relativt ny nisch i psykologi, men antalet kliniker som arbetar med terapier för att behandla denna degenerativ hjärnsjukdom växer. Av särskilt intresse för dessa specialister är signaturen brist på dopamin i hjärnan hos patienter med Parkinsons sjukdom som dopamin påverkar både humör och rörelse, som producerar en "double whammy" av försvagningar. Med tanke på hur viktig denna förening har en specialitet praxis framkommit: psykologer fokuserar sin behandling på patienter med Parkinsons sjukdom.

Depression

The National Institute of Mental Health definierar depression som "ett allvarligt medicinskt tillstånd som påverkar tankar, känslor och förmågan att fungera i vardagen. " Nästan 19 miljoner människor över 18 års ålder lider av någon form av depression, oftast orsakade av låga nivåer av dopamin i hjärnan. Lägg till Parkinsons sjukdom i ekvationen och det är lätt att se hur en redan dopamin-utarmat patient med rädsla, ångest och panik erfarna på diagnos, kan bäst behandlas av en psykolog.

Diagnos

Vid början av Parkinsons sjukdom, patienter får en dyster prognos: kronisk, progressiv hjärnan försämras till följd av cell förlust som utlöser symptom, allt från skakningar till stelhet, plus balans och samordningsproblem. Pharmaceutical åtgärder fortsätter att ta sig ner Federal Drug Administration pipeline, men för "early onset" patienter är depression ett bekymmer. Alltför ofta patientens psykiska välbefinnande tar ett steg tillbaka att behandla fysiska trauman, alltså psykologer blir alltmer stora aktörer inom Parkinsons rehabiliteringsprocessen.

Framsteg

Läkare kräver psykologisk intervention mer och mer eftersom de inser fördelarna med att mind /body behandling. Bland de största förbättringarna läkare ser i sin Parkinson-patienter, en gång en psykolog har ingripit, är bättre motivation, bättre behandling följs, ökad kognition och en bättre livskvalitet. Forskning visar att fysiska symptom påtagligt hjälpta av psykoterapi som kan ses i studier som jämför patienter som får psykologisk hjälp med dem som inte gör det.

Future

behandla hela Parkinsons patienten blir normen som läkare vittne metamorfos upplevs av patienterna som ser både en psykolog och en Parkinsons specialist. Extra fördelar av denna symbios ske när patienten öppnar sig för nya idéer och behandlingar, såsom motion och kost ändringar. Förtroende växer som en följd av dubbel behandlingar. Att vända den onda cirkeln av Parkinson's-utlöst depression har blivit ett viktigt mål för praktiserande-team, som arbetar tillsammans för att hjälpa patienter leva sina liv till fullo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.