rätt ureteric kolik

Rätt ureteric kolik är ett medicinskt tillstånd med anknytning till urinledaren hittades inuti den mänskliga kroppen. Som en del av urinvägarna, är urinledaren en viktig passage som förbinder viktiga organ i kroppen. Tillståndet orsakas av blockering av denna tub av hårda stenar som bildas i njurarna. Svår smärta och ömhet är de vanligaste symptomen. Behandlingen varierar beroende på storlek och läge av problemet

Identification

Rätt ureteric kolik hänvisar till en medicinsk fråga som orsakar svåra buksmärtor. Din urinledaren är röret som förbinder njuren till urinblåsan. Eftersom det finns två njurar i kroppen, är rätten urinledaren ansluts till rätt njure och kommer in i blåsan på höger sida. Kolik definieras som sammandragning av ett rör i kroppen. Så, är rätt ureteric kolik den förträngning av urinledaren på höger sida av kroppen.

Orsaker

Den vanligaste orsaken till höger ureteric kolik är närvaron av uretär stenar eller njursten. Dessa stenar bildas i njurarna och passera ner i urinledaren på väg ut ur kroppen. Eftersom detta rör varierar i storlek, kan de stenar fastna på vägen, vilket leder till svår smärta i samband med denna sjukdom. Ofta urinledaren svarar med bromsande, vilket gör problemet värre.

Symtom

Rätt ureteric kolik alltid orsakar svåra buksmärtor. Förutom smärre chock, kan smärtan leda till offren att inta en fosterställning. Ömhet kan kännas i nedre högra kvadranten av buken, området till höger och nedanför naveln. Anbudet placering kan variera något, eftersom en sten kan vara var som helst längs urinledaren. Smärta i denna region av kroppen bör inte omedelbart hänföras till detta problem, men alla frågor bör undersökas av en läkare.

Behandling

Många rutiner finns för att behandla denna sjukdom. Mycket små stenar kan utvisas via urinstrålen utan medicinsk åtgärd. Tidskrävande extra vätska hjälper genom att påskynda urinvägarna. Måttlig stora stenar kan uppmuntras att passera med metoder att slappna av musklerna runt stenen. Mycket stora stenar kan motiverar användning av ureteroscopy, en process som omfattar att infoga ett instrument i urinledaren och fysiskt ta bort stenen. Sällan är operation nödvändig eftersom stenarna inte får plats genom resten av urinvägarna.

Långsiktiga effekter

Ureteric kolik verkar ha föga långvarig effekt på urinvägarna eller totalt hälsa till offret. Upprepade anfall kan bero på kost och vissa patienter tillgripa förändringar i val av mat för att förhindra upprepning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.