spel för ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder uppskattas av National Institute of Mental Health drabbar mellan 2 till 3 procent av barnen i USA Barn med ADHD är oftast lätt distraherad, har svårt att följa instruktionerna, kan inte hålla sin uppmärksamhet på jobbet eller i skolan verksamhet eller i hemmet, och kan vara glömsk. Även ADHD kan vara en utmaning för föräldrar till barn med sjukdomen, med hjälp av spel för att hantera tillståndet är roligt för både föräldrar och barn.

Outdoor Games

Barn med hyperaktivitet är mer intresserade av utomhus spel som kräver en hög energinivå än i brädspel, enligt ADHD Barn Parenting Guides hemsida. Ett barn med ADHD har aktivt spel som klättra i träd, springa, hoppa och kurragömma. Dessutom utomhusaktiviteter bidrar till att undvika alltför tid att titta på TV eller spelar videospel. En studie av Edward Swing, doktorand vid Iowa State University fann att barn som överskred American Academy of Pediatrics rekommendation av mindre än två timmar skärm tid per dag var mer benägna att ha större än genomsnittet problem koncentrationsförmåga, enligt Medicin Net. com.

Kommandon Game

Daniel T. Moore, PhD, beskriver en kommandon spel som hjälper ADHD barn som lider av problem med minnet. Målet med spelet är att se hur många kommandon hon framgångsrikt kan slutföra. Vissa barn kan inte komma ihåg två, tre eller fyra instruktioner samtidigt, men kan de flesta få upp till fyra. Börja med att be barnet att utföra en uppgift med fyra kommandon, som ger dig poster, sätta ett objekt bort och vrida på en ljus på eller av. Om barnet kan komma ihåg alla fyra kommandon, ge henne massor av beröm. Gå vidare till fem kommandon och fortsätta spela spelet tills barnet glömmer ett kommando, sedan avsluta spelet för dagen och gratulera barnet för vad hon kunde göra. När du spelar spelet igen, gör att slå barnets tidigare rekordet ett mål. Spela spelet minst dagligen, sex gånger i veckan att förbättra barnets korttidsminne. När barnet kommer ihåg konsekvent tolv enkla kommandon, inte nödvändigtvis i den ordning du gav dem, går vidare till komplexa kommandon eller uppgifter som kräver flera steg, t. ex. diska eller ta ut soporna. En bra målsättning är att barnet att komma ihåg fyra komplexa kommandon.

Coin Game

Myntet spel används i Dr Robert Myers s totala fokus för att förbättra barnets minne och sekvensering, samt hans uppmärksamhet och koncentration . Spelet kräver en liten hög med diverse mynt, en kartong blad och en klocka som kan användas för timing. Lägg fem mynt från högen i en sekvens, såsom tre ören och två nickles. Tala om för barnet att observera mynt försiktigt, och sedan täcker dem med kartong och be barnet att göra samma mönster med mynt kvar i högen. När barnet har slutfört uppgiften, ta bort kartongen och markera ned tiden eller inte mönstret är korrekt. Uppmuntra barnet att fortsätta att försöka tills han kan återskapa mönstret rätt och göra det svårare att de mönster som du går.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.