svårighet att vakna upp och svår trötthet med ledsmärta

Känsla extremt trött, speciellt när stiger från en tupplur eller lång sömn, är ett vanligt symptom i samband med inflammatoriska ledsjukdomar, skador eller villkor. Smärta i leder kan förekomma med svår trötthet på grund av de underliggande sjukdom eller annan samtidig sjukdom som fetma, sömnbrist och smärta effekter medicinering biverkningar

Artrit

Enligt Medline Plus, ungefär en av sju personer i USA lider av någon form av artrit eller ledinflammation skick. Ledvärk kan vara en direkt följd av ett artrit tillstånd eller en bieffekt av en annan sjukdom eller skada. Många artrit upplever svår trötthet dagligen. Känslan av extrem trötthet kan inträffa att en patient vaknar ofta på natten på grund av smärta, men ofta trötthet är en mystisk bieffekt som verkar ha en tydlig trigger.

Svår trötthet

Enligt Centers for Disease Control och förebyggande åtgärder, är svår trötthet en oskadliggörande brist på energi som är allomfattande, vilket resulterar i en dramatisk nedgång i mental och fysisk aktivitet. Forskare vid Radboud University Nijmegen Medical Center i Holland studerat sambandet mellan autoimmun sjukdom reumatoid artrit (RA) och svår trötthet och kopplade behovet av överdriven vila med RA patienterna. Studieresultat, som publicerades i "Journal of Clinical Nursing" under 2007, visade också svår trötthet kan förutses i RA-patienter genom att bedöma deras allmänna hälsa och mängden av funktionshinder närvarande på grund av artros skick.

Sleep Dysfuntion

Att vakna upp ur sömnen sakta med önskan att sova längre kan vara ett resultat av smärtsam gemensamma förhållanden som ofta orsakar dysfunktionella sömnmönster. Enligt Medline Plus, känsla trött medan i processen för att vakna upp är ett vanligt klagomål av dem med ledinflammation. En annorlunda tillstånd som kallas sömnparalys uppstår när en person inte kan röra sig eller tala för en kort period efter uppvaknande. Ledvärk verkar inte vara ett vanligt symptom kopplade till personer som upplever sömnförlamning.

Fetma

Enligt experter vid John Hopkins Arthritis Center, människor som är 10 eller flera pounds överviktiga är i riskzonen för artros, den vanligaste ledproblem. Artros orsakar smärtsamma nedbrytning av brosk i knän, höfter, händer, rygg och nacke. Sjukdomen diagnostiseras ofta hos överviktiga personer som löper också risk för sömnstörningar på grund av ledvärk.

Medicinering

Opiods är narkotika ordineras ofta för smärtlindring. Ordet opioider kommer från vallmo växtextrakt, opium. Opioid smärtstillande såsom fentanyl, oxykodon och morfin är tillgängliga genom recept. Enligt American kronisk smärta Association, möjliga opioida biverkningar är dåsighet, trötthet, sömnstörningar och sänkt blodtryck.

slåss Trötthet

Enligt Harvard Health Publications, den vanligaste orsaken till bestående trötthet är stress-induced känslor som förbrukar stora mängder energi. Stressande känslor kan vara ett resultat av ledvärk eller andra symtom som följer med ledsjukdomar. Avslappningsterapi hjälp för att minska emotionell stress inkluderar meditation, självhypnos, yoga och massage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.