vad är meningen med anfall?

Ett beslag uppstår när hjärnan uppvisar onormala elektriska impulser. Detta orsakar onormalt beteende och rörelse i kroppen. I vissa fall är beslag i samband med en sjukdom som kallas epilepsi

generaliserade anfall

generaliserade anfall är anfall som involverar hela hjärnan. När folk tänker på anfall, föreställer de i allmänhet den enskildes förlorar medvetandet och muskelspasmer. Detta kallas för en grand mal anfall och faller i denna kategori.

partiella anfall

Partiella anfall berör bara en liten del av hjärnan. Sådana anfall kan leda till ändring av sensorisk funktion som orsakar ovanliga syn eller hörsel förnimmelser eller kan orsaka ofrivilliga rörelser eller fidgeting.

Symtom

Många anfall orsaka ofrivilliga rörelser. Detta kan manifesteras som kramper eller en liten fästing. De har också ofta orsaka en förlust av medvetandet vilket resulterar i personens förlorar medvetandet eller en kort stava under vilka personen stirrar ut i rymden. Enligt University of Maryland Medical Center, symtom som normalt inte vara längre än 15 minuter.

Orsaker

Kramper kan orsakas av en mängd olika villkor. Ofta är de som orsakades av förhållanden som påverkar hjärnan såsom hjärnskada, hjärntumörer, eller sjukdomar som demens, hjärnhinneinflammation, eller epilepsi. Alkoholabstinens och droger kan också resultera i kramper.

Epilepsi

Epilepsi är en sjukdom som kännetecknas av återkommande anfall. Det är ofta behandlingsbar med medicinering och kostförändringar. I vissa fall hjärnkirurgi kan krävas för behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.