vad är milier grädde?

Du kan vara benägna att få små vita upphöjningar runt ögon, kinder eller andra områden i ansiktet. Dessa är troligen milier, som är små ytliga keratinös cystor. De bildar då en ansamling av celler inte kan komma ut genom det översta lagret av huden. Milia är inte lätt att ta bort eftersom de inte har några porer. Det finns några milier krämer som används för att behandla denna hudåkomma

Orsaker till Milia

Det finns många anledningar till varför du kan ha milier. Genetik spelar en roll eftersom vissa familjer tenderar att ha mer hudproblem än andra. Vissa hudsjukdomar, t. ex. Porfyria Cutanea Tarda, där huden blåsor, kan bidra till milier, men det är en ovanlig sjukdom. Överdriven solexponering kan bidra till att din hud i ansiktet blir tjockare, och sedan din hud celler har svårt att exfolierad. En av de vanligaste orsakerna till milier är att använda tung huden eller hårvårdsprodukter som kväva din hud. Vissa läppstift och läppbalsam kan också orsaka milier runt läpparna. Fluortandkräm bevattning runt läpparna kan också vara en faktor.

Skrubba Your Skin

Om du har milier, är exfoliering det första steget du bör prova. Du måste hålla din hud tunn och smidig så milier är mindre benägna att bilda. Detta betyder inte att man ska skrubba hårt på din hud. Det finns mild exfolierande produkter på marknaden som kan hjälpa. Det finns också hemma microdermabrasion system som kan hjälpa till att jämna ut din hud i ansiktet. Facial peeling och trampdynor kan också exfolierar celler yta huden. Det rekommenderas inte att du försöker ta bort milier själv. Du kan orsaka en infektion och göra situationen värre.

Hud föryngring Program

Efter peeling huden i ansiktet, kommer du vill koncentrera sig på en hudföryngring program. Detta bör omfatta specialtillverkade milier krämer. Det finns flera milier krämer tillgängliga innehåller ingredienser som främjar cellförnyelsen. Vitamin A ansiktscrémer är effektiva i en hudföryngring program. Var försiktig med huden runt ögat eftersom den är mycket känslig. Alla moisturizers, solskydd och krämer natt bör väljas med omsorg. Det finns receptbelagda krämer som din läkare kan rekommendera för er som hjälp för att minska milier formation.

Se en dermatologist

Trots dina ansträngningar kan du fortfarande milier som inte går bort. Du kan söka hjälp av en läkare som kan utvinna milier i en steril miljö. Läkaren kommer att ha en lansett eller steril nål för att öppna den överliggande huden. Sedan en comedone fläkten trycks lätt mot milier och fångade cellerna komma ut. Dermatologer kan också ge regelbunden microdermabrasions eller glykolsyra skal syra som hjälper dig att lösa problemet. Milia på ögonlocken bäst hanteras av din läkare.

Förebygga Milia

Du kan minska risken för upprepade milier i ansiktet genom att följa några riktlinjer. Vara medveten om vad du lägger på ditt ansikte. Använd inte tung eller fet krämer som innehåller kakaosmör, vetegroddsolja, kokosolja eller natriumklorid. Se till att din ansikts produkter är märkta oljefri eller icke-komedogent. Exfolierar på daglig basis. Var noga med att inte få mousse, hårspray eller andra produkter som hår i ansiktet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.