vanliga sjukdomar ses av sjukgymnaster

Enligt Bureau of Labor Statistics, sjukgymnaster analysera och ge vård för människor i alla åldrar på grund av medicinska tillstånd och skador. Sjukgymnaster är utbildade för att utföra olika uppgifter beroende på terapeutens specialisering. En sjukgymnast kan behandla samt rehabilitera ditt tillstånd, i syfte att förhindra ytterligare funktionshinder från ett befintligt skick, lindra symtom som upplevs från ditt tillstånd eller för att förbättra rörligheten av ett funktionshinder.

Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom är en sjukdom som till slut stör förflyttning av kroppen. Symtom börjar som skakningar påverkar ena sidan av kroppen. Allt eftersom sjukdomen fortskrider över tid, kan skakningar börjar påverka båda sidorna av kroppen. Parkinsonpatienter kan också uppleva muskelstelhet, talsvårigheter, försämrad balans, frysning av ben och en förlust av kontroll med automatiska rörelser (t. ex. leende eller blinka). Enligt Mayo Clinic, kan sjukgymnastik hjälpa repressalier mot utvecklingen av sjukdomen.

Hjärt-och kärlsjukdomar

Hjärt-och kärlsjukdomar kan innehålla ett brett spektrum av hjärta och blodkärl villkor. Sjukdomar kan innehålla arytmier och kärlsjukdomar artär. Utan stöd för att förbättra kärlfunktionen i ditt hjärta, blockerade blodkärl, hjärtinfarkt och stroke är möjliga utfall. Sjukgymnastik är utformad för att inte bara förbättra livskvaliteten du har om du lider av hjärt-kärlsjukdom, men också minska symptom i samband med ditt tillstånd och ge dig en förståelse för hur man minskar risken för att utveckla det ytterligare frågor kopplade till ditt sjukdom.

Stroke

En stroke kan uppstå på grund av en blockering i din hjärna. När blodtillförseln i hjärnan blir nedsatt, kan allvarliga komplikationer resultat. Drabbas av stroke kan orsaka tillfälliga och till och med varaktiga fysiska funktionshinder. Enligt National Stroke Association, kan en sjukgymnast hjälpa en strokepatient lära sig gå och arbeta på olika rörelser.

Benskörhet

Osteoporos kan orsaka sprickbildning och bryta dina ben. Om ditt skelett blir spröd eller om du upprätthålla en fraktur, kan dina rörelser försämras. Långvarig inaktivitet kan så småningom leda till ett permanent funktionshinder. Sjukgymnaster arbeta för att förbättra ditt saldo (för att förebygga fall uppstår), förbättra din hållning, samt lära dig styrkeövningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.