Är det OK att använda ben gay på knäledsproteser?

Många människor upplever problem i sitt knä följd av en förlust av brosk som dämpar ben och hindrar dem från att gnugga mot varandra. När detta brosk i stort sett är borta, blir det ofta nödvändigt att operera knäledsplastik. Även om detta förfarande kan bidra till att lindra problemen med dåliga knäleder, när du har genomgått förfarandet måste du vara noga med att inte bedriva verksamhet som kommer att orsaka mer problem

Funktioner

Knät är ett gemensamt av de som består av fyra ben: lårbenet, vadben, skenben och patella. Lårbenet är din lårbenet, vilket är den längsta ben i kroppen och går från höften till knät. Den fibula och tibia är de två ben som bildar nedre delen av benen, ansluter ditt knä för din fot. Knäskålen är knäskålen. Detta ben rör sig fram och tillbaka som ditt ben rör sig, så att ditt knä för att kunna stödja mer vikt än det skulle ha kapacitet att stödja något annat. Knäledsplastik kan innefatta alla eller några av dessa ben och den mjukare vävnader mellan dem.

Funktion

Den främsta orsaken till knäledsplastik är att lindra problem till följd av en förlust av mjuk vävnad i knäet, särskilt brosk . Syftet med detta brosk är att absorbera stötar och hålla hårda ytor av ben från gnugga mot varandra. Det gör detta genom att täcka benet ytor med metallplätering och infoga en polymer (vanligtvis polyeten) mellan dem för att ta över platsen för den förlorade brosk.

Typer

Tre grundläggande typer av implantat knäplastik finns. Den första använder bencement att göra metallytor följa biologiska ytor. Den andra typen använder helt enkelt metallytor som är grova och porösa när de kontaktar ben, vilket gör att ben växer och fixa sig runt dem ordentligt. Den tredje typen har både porösa ytor och bencement.

Varning

Eftersom knäsmärta kan fortsätta efter operation, kan en del människor känner sig tvingade att använda Ben Gay eller andra gnuggar muskler på sina knän för att lindra smärtan. Men enligt Duke Hälsa, detta är inte tillrådligt omedelbart efter operationen. Syftet med Ben Gay, Icy Hot och liknande produkter är att ge aktuell lättnad. Av denna anledning bör du aldrig använda det där du har ett sår. Om du gör det kan mediciner komma in i kroppen på nivåer som är osäkra, vilket kan orsaka mer smärta till knät liksom andra problem som yrsel och kräkningar. Din kirurgiska sår måste vara helt läkt innan du använder sådana produkter. Men när din operationssåret är läkt, kan du använda den försiktigt för att lindra ledvärk.

Alternativ

Även om du inte kan använda Ben Gay och andra aktuella muskel salvor gnugga strax efter knäledsplastik, kan du vidta andra åtgärder att lindra knäsmärta. Du kan ofta ta smärtstillande mediciner muntligen, till exempel. Om din läkare inte ordinera någon, prova ibuprofen, acetylsalicylsyra, paracetamol eller någon annan över disk läkemedel. Du kan också ansöka ispåsar för att ditt knä. Om du använder en kemikalie pack dock sätta något mellan den och din hud. Annars kan du ge dig själv förfrysning, vilket skulle komplicera ditt knä situationen ytterligare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.