laser tatuering borttagning & ärrbildning

Enligt Pistone kosmetiska Dermatologi Associates användandet av ljus förstärks genom stimulerad emission av strålning (laser) är en relativt ny form av tatuering borttagning. Laserteknik upptäcktes i Bell Gardens Labs i 1958

Tattoo

Tattoo Hälsa webbplats rapporter tatueringar det finnas ett ökat form av konstnärligt skapande under 1990-talet och början av 21-talet. Tatuerare använder bläck placeras under huden för att skapa mönster för alltid syns på en persons kropp. År 2010, rapporter Tattoo Hälsa över 10 miljoner amerikaner har minst en tatuering, med 50 procent av dessa personer som vill ta bort tatueringen någon gång under sitt liv. Förbättringar i bläck som används för tatuering och den ökade professionalismen hos tatuerare har gjort det svårare att ta bort tatueringar.

Laser hårborttagning

Enligt Tattoo hälsorelaterad webbplats använder laser hårborttagning energi riktas från lasrar till målet tatuering bläck hålls mellan den första och andra lager av mänsklig hud. Dessa partiklar bläck bryts ner och blir senare tas in i kroppens blodomlopp av kroppens celler sophantering. Luckor finns kvar mellan varje laser hårborttagning session för att låta kroppen absorbera uppdelade partiklar av bläck i blodet och minska smärta i samband med någon blåsbildning efter användning av laserteknik.

Ärrbildning

chanser ärrbildning beskrivs av University of Iowa sjukhus och kliniker webbplats som mycket låg i tatuering laser borttagning. University of Iowa rapporter chanserna för ärrbildning efter borttagning laser tatuering mellan 1 procent och 2 procent. Biverkningar som förknippas med laser avskaffas är ytlig uppvärmning av huden och hyperpigmentering leder till blek eller mörkare hud.

Lasertyper

Enligt universitetet i Iowa, finns det tre huvudsakliga typer av laser används under laser tatuering borttagning. Alla tre typer av laser används för borttagning av tatueringar kallas Q-switchade lasrar, som är hög-energi lasrar. De tre typerna av lasrar är Alexandrit, Ruby och NdYAG, med NdYAG lasrar beskrivs av University of Iowa som är ansvarig för mer fjällning och brännande än andra typer av lasrar. Ruby och Alexandrit lasrar används för att avlägsna de flesta färger tatuering bläck än röd. NdYAG lasrar används för att avlägsna rött bläck, men ta inte bort andra färger också.

Borttagning

Tattoo Hälsa rapporter om att vissa människor och typer av tatueringar är lättare att ta bort än andra. Människor med ljus hy kan i allmänhet ha tatueringar bort lättare än mörkhyade människor. Placeringen av tatuering kan också spela en roll i avlägsna, med Tattoo Health förklarar områden med mindre kroppsfett som vrister och fingrar är svårare att få bort. Tattoo's placerade på skinkorna, armar och bröst är lättast att ta bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.