orsaker till hudbristningar hos barn

Medan människors hud har en elastisk egendom, kan det bli överbelastade vilket leder hudbristningar-fina röda, lila eller vita linjer som visas på huden på områden som den yttre lår och skinkor. Sjuttio procent av de unga flickorna och 40 procent av de unga pojkarna utveckla bristningar, enligt Everyday Health. com.

Tillväxt sprutar

Ungdomar och tonåringar erfarenhet sprutar tillväxt som en del av puberteten. Ibland huden sträcks under denna snabba tillväxt period och hudbristningar utvecklas på områden som överarmarna, bröst, lår och skinkor. Med tiden kommer de poäng blekna ofta och blir mindre märkbar.

Viktökning

Barn som får stora mängder vikt kan placera sina hud under stress. Som svar på viktökning, får barnets hud utveckla bristningar på magen eller andra områden. Hjälp ditt barn att undvika att få ohälsosamma mängder av vikt genom att uppmuntra honom att äta en hälsosam, balanserad kost och delta i daglig motion.

Steroid Mediciner

Muntlig eller nasal steroid läkemedel, särskilt kortikosteroider, kan utlösa utvecklingen av hudbristningar . Bristningar resultatet som en bieffekt från långvarig användning av någon typ av dessa läkemedel, enligt DermNet NZ.

Cushings syndrom

Cushings syndrom oftast drabbar vuxna i åldern 20 till 50. Ändå kan det påverka barn. Syndromet är en hormonell störning som gör att kroppens vävnader lider långvarig kontakt med höga nivåer av kortisol. Denna höga nivå av hormonet tros producera hudbristningar, enligt uppgifter från den nationella Endokrina och metabola sjukdomar Information Service.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.