tatueringar & Vitiligo

Vitiligo är en hudsjukdom som drabbar många och har inga kända botemedel. Lilla kan göras för att minska uppkomsten av vitiligo, men det finns ett par alternativ, såsom tatueringar, som täcker upp vitiligo platser

vitiligo

Vitiligo är en hudsjukdom där pigmentceller i huden är förstörd. Utan cellerna, gör huden inte färgen. En person med vitiligo ska ha vita fläckar över hela kroppen som ofta kommer att växa i storlek.

Vanligaste behandlingarna

Hydrokortison krämer ges till patienter med vitiligo att tvinga färg tillbaka in i huden. Ljusterapi används även. Ultraviolett ljus är placerade över huden för att försöka stimulera repigmentation.

Pigmentering

pigmentering, eller terapeutiska tatuering, används för att täcka upp vitiligo fläckar. En läkare utför denna behandling genom en tatuering över vitiligo i en färg som nästan matchar naturliga hudtoner.

Tatueringar

Vissa vitiligo patienter välja mer färgstarka och konstnärliga tatueringar görs av tatuerare att täcka sina vitiligo fläckar. Dessa tatueringar dölja sjukdomen och visa upp mer personlighet.

Varning

pigmentering och tatueringar är vanligtvis inte rekommenderas av läkare för vitiligo patienter. Vit hud förlorar färg från tatueringar snabbare än normal hud. Om sjukdomen sprider sig, kan tatueringar göra vitiligo värre och kräva ännu mer tatuering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.