tidig morgon smärta och bensvullnad

Att vakna med smärta och inflammation är inte roligt, men många människor hälsar varje dag i denna situation. Vissa kroniska sjukdomar som artrit orsakar tidig morgon smärta. Andra orsaker kan vara tillfällig. Svullnad eller lem orörlighet under kvällen leder till problem

Early Morning smärta orsakar

Om du vaknar med smärta, kanske du har en form av artrit. Enligt amerikanska Autoimmune hemsida, morgon smärta och stelhet är förknippade med alla typer av artrit, från reumatoid till artros. Andra autoimmuna sjukdomar som lupus, fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom kan orsaka tidig morgon smärta också.

Bensvullnad Orsaker

svullnad i benen min vara en övergående eller flera pågående tillstånd. Förutom autoimmuna sjukdomar, diabetes, graviditet, lymfödem, infektion, nervskada, åderbråck, hjärtsvikt, uttorkning, blodproppar och mer kan orsaka svullna ben.

Morning Svullnad och smärta i benet

Om du vaknar upp med både ben smärta och svullnad, anser dehydrering, elektrolytrubbningar eller för mycket motion dagen innan, rekommenderar Medline Plus. Du kanske vill kolla om mediciner du tar kan vara den skyldige.

Minimera Morning Komplikationer

För att minimera morgon smärta och svullnad, sova på en säng i stället för en fåtölj. Höj dina ben med en kudde i sängen. Överdriv inte stå eller överdriven motion innan sängen. Stretching muskler innan du stiger ur sängen på morgonen eller om isen är rekommenderad av Medline Plus. Hålla tillstånd som diabetes och artrit under kontroll kommer också att hjälpa.

Andra överväganden

Att få en korrekt diagnos till dig på morgonen smärta och svullnad är viktigt. Eftersom så många villkor och omständigheter kan orsaka denna kombination, måste du komma till roten. Medline Plus föreslår att gå till en läkare om du också har feber, är benen missfärgad (röd, svart, blå) eller situationen inte förbättras med hembehandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.