varför mina öron blir svart när jag bär 14k guld örhängen?

Du kanske har märkt att dina örsnibbar har vänt svart efter bär 14-karat guld örhängen. Detta tillstånd, som kallas svart dermographism, är oroande och fula, men är inte en allvarlig hälsorisk

Definition

Black dermographism är en reaktion på guld som får huden att bli mörk. De legeringar i 14k guld smycken kan orsaka mörka märken uppstå på huden.

guld och legeringar

24-karats guld anses vara rent guld, medan 14k guld är 58,3 procent guld. Guld blandas med legeringar som nickel, koppar, zink och silver för att göra guld svårt nog att formas till smycken.

Metallic Abrasion

Den vanligaste orsaken till svart dermographism är metalliskt slitage som orsakas av makeup. De material i smink är svårt nog att gnugga bort små partiklar av metallegeringar och orsaka metallisk damm, som visas som svart fläckar på örsnibbar.

Metallic Korrosion

När du svettas, kan kroppens fettsyror orsaka legeringar i din guldörhängen att korrodera och bilda mörka föreningar. Smog och salt i varma klimat kan också sådana med legeringar i ditt guld örhängen och orsaka mörka fläckar på öronen.

Lösning

bort dina örhängen innan du applicerar makeup. Bär inte 14k guld örhängen i en pool eller badtunna. Dessutom rengör dina örhängen regelbundet. Om du följer dessa steg bör du ha mindre problem med svart dermographism.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.