Hur man använder en nål Huber

Flera medicinska behandlingar såsom kemoterapi behöver medicinering för att föras in i kroppen regelbundet eller blod som kan dras, att tillgodose detta, är en plast-port, eller kateter, in i en framträdande ven. Vårdgivare trycka på en Huber nål i porten när de behöver ge medicin eller dra blod. Korrekt användning av Huber nålen skyddar patienter från smärta och infektion
1.
Använd en 1-tums Huber nål för tunna vuxna, en 1 u00BD-tums Huber nål för tyngre vuxna och ett 3/4-inch Huber nål för barn. Välj säkerhet Huber nålar om möjligt. Utvinning av Huber nålar kan vara knepigt, de kan rullas plötsligt kroppsskada till sjuksköterskan eller sjukvårdspersonalen. Det finns flera säkerhet Huber nålar som sköld nålen när den tas bort för att förhindra sådana olyckor.
2.
Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten, och placera torka händerna på kirurgiska handskar innan du använder Huber nålen.
3.

Använd bedövningskräm på den del av patientens hud där hamnen är inopererad ungefär en halvtimme innan införandet av Huber nålen. Detta kommer att säkerställa att patienten inte lider någon smärta eller obehag vid mottagandet medicinering.
4.
Gnid webbplatsen på huden där du kommer att infoga Huber nålen med kloral prep i 30 sekunder med snabb men varsam rygg-och-tillbaka slag för att sterilisera området omedelbart innan du använder Huber nålen.
5.
Fäst Huber nålen till en spruta fylld av 10 milliliter (ml) vätska steril koksaltlösning.
6.
Känn patienten rsquo , hud för hamnens öppning med fingertopparna. Håll hamn på plats med din icke-dominanta handen. Tryck Huber nålen genom huden tills du känner att röra vid botten av hamnen. Kontrollera att du har satt in Huber nålen rätt genom att aspirera det så att lite av patientens blod flyter genom Huber nålens röret. Injicera saltlösning.
7.
Fäst Huber nålen på katetern, som innehåller läkemedel som patienten behöver. Injicera läkemedlet långsamt, så inte mer än 5 ml per sekund för att föras in i patienten.
8.
Alternativt, använd Huber nålen att utvinna blod. Kasta de första 5 ml blod eftersom det kommer att ha en stor mängd salt i det. Dra upp den erforderliga mängden blod och förvara den på ett lämpligt och blod injektionsflaska.
9.
Injicera 10 ml steril koksaltlösning eller 5 ml heparin, beroende på vad läkaren har ordinerat, när du är klar injicera läkemedlet. Injicera 20 ml koksaltlösning om du var tvungen att dra blod.
10.
Ta bort kanylen efter injicera koksaltlösning, och omedelbart utöva påtryckningar med en vikt bit steril gasbinda. Om injektionen kommer att ta tid, rum några medicinska plåster över Huber nålen på båda sidor av huden för att hålla den på plats.Följ samma steg för varje hamn om patienten har en dubbel port system.

tips och varningar


 • Om du inte kan dra tillbaka lite av patientens blod, om kanylen inte är korrekt på plats. Dra ut nålen och försök igen.
 • bara få blodprov genom venös hamnar.
 • Håll Huber nålen stadig när den är på plats.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.