kolik och mat

Kolik, den term som används för en nyfödd som skriker minst tre timmar per dag för tre gånger i veckan, är hårt på hela familjen och orsakar många föräldrar att fortsätta åtgärda efter botemedel för att lindra barnets gråt och sina egna nerver. Ingen kan med säkerhet säga vad som orsakar kolik, men mat och dryck kan spela en roll. De flesta kolik försvinner efter tre månaders ålder

åberopas till stöd för en Food Link

Flera medicinska studier tyder på en koppling mellan en ammande mamma kost och kolik, vilket är en teori överensstämmer med generationer av gamla fruar "berättelser. En anmärkningsvärd studie som publicerades i november 2005 års upplaga av "Pediatrics" jämfördes två grupper av ammande mödrar med kolik spädbarn. En grupp följde en diet som inte innehåller komjölk, ägg, vete, nötter eller fisk, som alla är tänkt att störa en bebis mag spår. Den andra gruppen kost ingår alla dessa objekt. Den grupp som tog bort eventuella irriterande såg deras bebis gråter jags minskas med 25 procent.

Argument mot Mat Link

inte alla är övertygade att maten spelar en stor roll i kolik barn och att föräldrarna ska spendera massor av tid och ansträngning att göra ändringar i mammas eller barns kost. Enligt "Föräldrar", har bara 10 procent av kolik fall har kopplats till allergier. Därför experimentera med formler och förneka mat mamma hon längtar får inte inneha något löfte om lugna, fridfulla nätter. I själva verket kan det faktiskt ökar stressen av att vårda en kolik bebis och lägga till mamma och pappas utmattning. Istället för att fokusera på mat, kan du bättre vara betjänt av att utforska teknik baby bekvämligheter som lindor, vitt brus eller ge barnet ett varmt bad.

Formel Vissa typer av formel har skulden i vissa fall kolik. Proteinerna i komjölk kan vara svårt för ett barn att smälta och kan leda till massor av gas och smärtsamma spasmer. Colichelp. com rekommenderar att, efter att först kontrollera med en barnläkare för att utesluta andra orsaker till en babys smärta, växlar du formeln märken var och en till två veckor för att se om det gör skillnad. Brand rekommendationer för kolik nyfödda omfatta Carnation bra start, sojabaserad formler och sedan hudvänliga varumärken. Håll kommunicera med din barnläkare under denna process och uppdatera honom med resultat.

Bröstbarn och Mom's Diet

skrock om vad som orsakar magen oroligheterna i bröstbarn är riklig och inkluderar råd att mamma skulle avvakta med choklad , kryddstark mat och även rostbiff. Vad som orsakar en ammas icke-kolik barnet att få en tillfällig dålig natt på matsmältningsbesvär varierar från barn till barn. Dock kan vissa livsmedel i en ammande mammas kost göra en verklig skillnad i en kolik bebis. Komjölk tros vara det största problemet för spädbarn. Andra potentiella irriterande inkluderar jordgubbar, tomater, baljväxter, koffein, lök, jordnötter och choklad, enligt colichelp. com. Du bör noga följa din kost och ditt barns beteende. Till exempel, om barnet skriker för ett block av tid några timmar efter ditt morgonkaffe, ska du sluta dricka koffein i en vecka och notera eventuella effekter.

naturläkemedel

Flera naturläkemedel göras till te föreslås för att lindra barnets kolik, men du bör alltid kontrollera med din barnläkare först. Enligt colichelp. com, kan du ge ditt barn ett par gram av örtte, som kan hjälpa lindra hennes mage. Gripewater, OTC barnet kolik naturläkemedel är ett annat alternativ, det innehåller pepparmynta, kamomill och ingefära.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.