mastoideus lymfan tumör

Mastoideus är det lilla benet direkt bakom örat. Burkitts lymfom av mastoideus, liksom alla tumörer i tinningbenet-ben vid sidan av skallen-är extremt sällsynt. Två sorter av Burkitts finns: afrikanska och amerikanska. Den afrikanska typen är kopplad till Epstein-Barr-virus, ett virus i samband med herpes, men den amerikanska typen är inte

Symtom

Patienten kan klaga över örat fullhet, hörselnedsättning, huvudvärk och stelhet i nacken. Farlex, Inc. anger att det kan vara en historia av ihållande öroninflammation. Ansiktsnerven förlamning kan också förekomma.

Orsak

Enligt Farlex, Inc. , detta sällsynta elakartade tumörer orsakas av celler som har spridit från andra sjukdomar som Hodgkins och non-Hodgkins lymfom. I fråga om non-Hodgkins kan tumören vara resultatet av aids (förvärvad immunbrist syndrom).

Diagnos

Diagnos sker vanligtvis med CT, MRI och biopsi. National Library of Medicine rapporterar att majoriteten av mastoideus tumörer är skivepitelcancer, snarare än den sällsynta lymfan tumörer.

Behandling

National Library of Medicine konstaterar att kemoterapi är en effektiv metod för behandling för dessa tumörer. Kirurgiskt avlägsnande, följt av strålning, kan också vara framgångsrika.

Prognos

Prognosen är god för patienter efter intensiv kemoterapi, enligt National Library of Medicine. Det noteras att mer än hälften kan botas, förutsatt att cancern inte sprider sig till patientens ryggmärgsvätskan eller benmärg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.