perifer neuropati behandling med EFT

Perifer neuropati är skador på den del av nervsystemet som skickar meddelanden från hjärnan och ryggmärgen till resten av kroppen. Medan det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke rapporterar det finns ingen bot för ärftlig form av sjukdomen, många behandlingar finns för att behandla mer än 100 andra typer av perifer neuropati. Emotional Freedom Technique (EFT) kan erbjuda hjälp till perifer neuropati patienter genom att minska den känslomässiga trauman som bidrar till deras tillstånd.

Bakgrund

EFT är en akupunktur punkt stimulering tekniken utvecklades av Gary Craig att manipulera energi meridianer och frigöra blockeringar energi som orsakar negativa tankar. Patienter släppa känslor som utlöser bidrar till fysiska symptom genom att göra ett uttalande om smärttillstånd de vill ändra när självgängande på akupunktur punkter runt kroppen. Enligt alternativ medicin författaren Dawson Church, Ph. D. , EFT kan minska smärta som är emotionell i källan och ge hjälp till patienter med nervsystemet.

Teknik

EFT kräver vissa formella i hemmet utbildning, som en gratis video eller manual tillgängligt för att styrka behandlingen. Tekniken kräver att patienten att använda sina fingertoppar för att peka på 12 akupunkturpunkter nära ögon, mun, nyckelben, på bröstet och under armarna. Medan knacka, patienter röst en positiv bekräftelse om en tidigare skada, trauma eller händelse. Patienten noterar också intensiteten i nöd hon känner och håller upprepa påståendet medan självgängande. EFT kan ha omedelbar verkan, eller kan kräva förlängd behandling.

Studier

Det finns inga studier om EFT behandling för perifer neuropati patienter, en studie publicerad av kliniska psychoneurophysiology experter på EFT behandling i neurotherapeutic behandlingen av epilepsi och andra beslag sjukdomar påvisade dag till dag EFT behandling minskade förekomsten av anfall, och när den används som ett brådskande förfarande, minskad EFT intensiteten i en pågående anfall. I en EFT studie om posttraumatiska stressyndrom, hade patienter med traumatiska hjärnskador en droppe i fysiska symptom på cirka 30 procent efter EFT behandling.

Tvivel

Kritiker av EFT pekar på bristande vetenskaplig grund utan stora skala fysiologiska studier om förhållandet mellan EFT nervsystemet och långvariga känslomässiga trauman. Eftersom EFT är en fri beteendemässiga ingrepp, det finns lite läkemedelsföretag intresse. EFT anhängare rapport EFT är inte en ersättning för medicinsk eller psykisk hälsa behandling, men hävdar att tekniken kan ge betydande lindring av sjukdom med liten eller ingen smärta.

Fördelar

EFT förespråkar samtal EFT en gratis beteendemässiga ingrepp som kan användas med andra medicinska behandlingar för att förbättra läkning hos patienter som lider av en mängd tillstånd och sjukdomar bland annat allergier, astma, depression, högt blodtryck och neuropati.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.