läkemedel som kan irritera hiatal bråck

Buken och bröstet håligheter skiljs åt av en muskulös membran. En diafragmabråck utvecklas när en del av magen buktar in i brösthålan genom ett litet hål i membranet. Eftersom en diafragmabråck själv inte ger symtom, kan mediciner irritera inte ett diafragmabråck direkt. Vissa läkemedel kan förvärra tillstånd som kan uppstå till följd av anatomisk defekt, dock

Acid Reflux

En diafragmabråck kan orsaka sura uppstötningar, ett tillstånd där magsyra tvingas tillbaka upp i matstrupen. Förekomsten av syra i matstrupen orsakar halsbränna, en bitter eller sur smak i munnen, rapningar, uppblåsthet, magbesvär och bröstsmärtor.

Typer av läkemedel

läkemedel förknippade med förvärrade symtom på sura uppstötningar som orsakas av villkor som t. ex. en diafragmabråck delas in i tre kategorier: de som försvagar ventilen mellan matstrupen och magsäcken, de som orsakar inflammation i matstrupen direkt och de som långsam matsmältning

Valve Vikande Mediciner

Mediciner inblandad i försvagning av. ventilen (sfinkter) mellan matstrupen och magsäcken, vilket möjliggör backflöde av magsyra i matstrupen, inkluderar tricykliska antidepressiva, mediciner astma, lugnande och sömnmedel, utbyten östrogen och antikolinerga läkemedel, t. ex. de som används för att behandla illamående.

inflammatoriska läkemedel

inflammatoriska läkemedel intensifiera symtom på sura uppstötningar genom att orsaka ytterligare irritation till en redan inflammerad matstrupe. Osteoporos läkemedel, järn och kaliumtillägg, vissa antibiotika och hjärta medicinering kinidin bidra till inflammation i matstrupen.

Uppslutning Saktar Mediciner

Mediciner som långsam matsmältning förvärra symtomen sura uppstötningar eftersom de ökar syraproduktionen och låt det samlas i mage. Narkotika, som morfin och Oxycontin, och blod mediciner tryck, såsom kalciumblockerare och betablockerare, är förknippade med avtagande rötningsprocessen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.