hur till återvinna från prostataoperation

Om du är en av de många män som har varit tvungen att genomgå prostataoperation , det finns sätt att minska din återhämtningstid ner . Under operation , till läkaren in en kateter bort urin och katetern sitter på plats under två till tre veckor . Efter en kort sjukhusvistelse på två till tre dagar , kan du brukar gå hem . Läs vidare om hur man bäst kan gå igenom återhämtningsprocessen
1 .
Lyssna på din läkare och vila så mycket som möjligt under de första veckorna hemma . Kom ihåg att ta några läkemedel som förskrivs , som vanligtvis smärta medicinering och avföring mjukgörare .
2 .
Undvik att få din webbplats snitt våt . Håll området rent och torrt i minst en vecka efter operationen. Ta svamp bad istället för dusch . Rengör spetsen på penis med antibiotisk salva ges av din läkare eller en 50/50 blandning av väteperoxid och vatten .
3 .
Ät en välbalanserad kost för att förebygga förstoppning . Om förstoppning inträffar , rådfråga din läkare om hur du använder laxermedel . Spännare under en avföring så snart efter operationen kan ställa tillbaka läkning . Kom ihåg att dricka minst åtta glas vatten om dagen för att hjälpa spola ut blåsan.
4 .
Acceptera att det tar upp till sex veckor för kroppen att läka . Avstå från att lyfta något tyngre än 10 till 15 pounds och inte återuppta någon ansträngande motion tills du har din uppföljning tid hos din läkare .
5 .
att gå eller utför Kegel övningar för att påskynda återhämtningen . Dessa lätta övningar bidrar till att stärka bäckenbotten och bidrar till att förbättra avhållsamhet .

tips och varningar


 • Var noga med att ringa din läkare omedelbart om du märker något av följande symtom efter prostataoperation . En feber som överstiger 101 grader Fahrenheit , ökad smärta inte underlättas av smärta medicinering eller problem att urinera .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.