prostatacancer avlägsnande biverkningar

Prostatan är en körtel hos män som är nödvändig för reproduktion. Dess funktion är att producera en blandning av enzymer och syror som bidrar till att upprätthålla de spermier i sädesvätskan. Som en man blir äldre , komplikationer , såsom utvidgning eller cancer , kan uppträda i prostatakörteln. Även avlägsnande är inte alltid nödvändigt , göra det är inte utan biverkningar

Överväganden

Det är möjligt att behandla prostatacancer med radioaktiva frön i stället för fullständig borttagning . Det är också möjligt att bara ta bort en del av prostatavävnad . Självklart bör alla alternativ ska diskuteras med din läkare .

Inkontinens

Inkontinens är troligen den vanligaste biverkan av liggande borttagning . Inkontinens är oförmågan att kontrollera vattenkastningen . Denna biverkan kan vara tillfällig och behandlas med mediciner .

Impotens

En annan vanlig biverkning av prostata avlägsnande är impotens . Impotens är en oförmåga att få eller behålla en erektion. Precis som med inkontinens kan denna biverkan också vara tillfälliga och kan behandlas med mediciner .

Intimacy

På grund av effekten av impotens efter framstupa bort , oförmågan att uppnå en erektion kan påverka och placera en påfrestning inom äktenskap eller relationer . Intimitet är en integrerad del av varje relation , så att utforska rådgivning och läkemedel, såsom Viagra , kommer att bli positiv .

Denial

Förnekelse är en bieffekt av utvidgade hjälplös . Många män vill inte tänka på de två vanligaste biverkningarna av borttagning . Genom att förneka problemet , kan man tycka att det är ett mycket allvarligare problem än utvidgningen . Eftersom prostatacancer är den vanligaste bland män , är förnekelse en farlig bieffekt .

Lösning

Hopkins Medicine rapporterar att impotens och inkontinens biverkningar kraftigt kan minskas genom att kirurger som är specialiserade på prostrate borttagning . Gör din hemläxa , be vänner och få referenser från andra som har gått igenom samma pärs att minska risken för långsiktiga biverkningar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.