Vilka är effekterna av en hormonell skott för prostatacancer ?

Den hormonella skott , som är den vanligaste formen av hormonbehandling , används för att stoppa eller fördröja tillväxten av cancerceller i prostatan . Även om det inte bota cancer , har hormonella skott varit en effektiv metod för behandling av prostatacancer

Funktion

Hormonella skott blockera produktionen av androgena hormoner , testosteron och dihydrotestosteron (DHT) , som underlättar tillväxten av cancerceller . Som ett resultat , är prostatacancer celler som berövats sin "mat " källan, som stoppar deras tillväxt .

Betydelse

Hormonella bilder används för att behandla avancerade fall av prostatacancer , även om det kan användas före operation eller strålning terapi för att krympa cancervävnad . Det är effektivt vid behandling av 85 till 90 procent av patienterna .

Typer

Det finns två typer av hormonella skott . luteiniserande hormon- frisättande hormon ( LHRH ) -analoger , som minskar testosteron -nivåerna och LHRH antagonister , som minskar testosteron mycket snabbare än LHRH analoger

Fördelar

Den hormonella shot är en icke- invasiv behandlingsmetod som åstadkommer samma mål som den mer invasiva metoder för kirurgi och strålbehandling .

biverkningar

De biverkningar av hormonell skott kan omfatta värmevallningar, benskörhet, nedsatt mental skärpa , impotens , gynekomasti ( förstorade bröst ) och humörsvängningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.