problem efter en laser operation på prostata

Om du behöver genomgå en operation på förstorad prostata , har du möjligheter som en traditionell invasiv kirurgi eller ett nyutvecklat laser operation . Varje förfarande erbjuder sina egna fördelar och potentiella problem att möta under återhämtningen , så det är viktigt att fullt ut diskutera dina val med din läkare

Fakta

laserkirurgi på prostatan utförs vanligtvis för att minska storleken på en förstorad prostata . De olika formerna av laser operationer använder olika lasrar men de har samma mål : att förstöra överflödig vävnad och lindra symtomen av en förstorad prostata . Dessa symtom är frekvent uppmanar att urinera , återkommande urinvägsinfektioner och njurskador . Potentiella problem du kan uppleva efter att ha genomgått en laser operation på din prostata omfatta frågor med urinering och sexuell erektil dysfunktion.

urinvägsproblem

Du kan uppleva urinvägsproblem efter att ha genomgått en laser operation på din prostata . Det finns en chans att du kommer att behöva en kateter i en vecka eller mer efter din procedur . Att ha en kateter ökar risken för att utveckla en urinvägsinfektion. Intern ärrbildning i närheten av din urinröret kan orsaka att växa smalare , vilket kan begränsa flödet av urin från blåsan eller blockera den helt.

Erektil och fertilitetsproblem

Under en laser operation , finns en liten chans att det laser kan skada nerverna i närheten av din prostata . Om detta inträffar kan du få problem att uppnå eller behålla en erektion . Du kan också utveckla retrograd ejakulation , vilket sker när sperman rinner baklänges in i urinblåsan i stället för av penis under utlösning . Detta tillstånd är smärtfri och skadar inte dig, men det kan störa din förmåga att pappa barn .

Behandlingar

Behandlingar för urinvägsproblem efter en laser operation på din prostata är ganska direkt . Om du utvecklar en urinvägsinfektion , kan din läkare förskriva antibiotika för att klara upp det . Om din urinröret har minskat , kan enkla tjänstgörande sträcker behandlingar åtgärda problemet. Behandlingar mot erektil dysfunktion brukar börja med receptbelagda läkemedel som ökar blodflödet till penis . Om du utvecklar retrograd ejakulation och vill ha barn , kan assisterad reproduktiv teknologi hämta sperma från blåsan , som kan användas för att inseminera din partner .

Överväganden

Även om problemen efter en laser operation på din prostata är möjliga , laserbehandling erbjuder vissa fördelar jämfört med mer invasiva alternativ . Du kommer att möta mindre chans för blödning och kommer att behöva en kateter för en kortare tid under återhämtning. Laser verksamheten är mindre benägna att orsaka erektionsproblem. Men det finns en större chans att du kommer att behöva genomgå en operation igen om du väljer laserkirurgi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.