behandlingar som är tillgängliga för prostatacancer

Prostatacancer är en könsspecifik skick och är en av de vanligaste cancersjukdomarna bland män i Amerika . Avsaknaden av tidiga varningstecken göra denna typ av cancer svår att diagnostisera. Prostatacancer växer långsamt och vanligtvis ligger kvar instängd i prostatan området . Det finns dock vissa former av prostatacancer som snabbt och aggressivt till andra delar av kroppen

Vad är Prostate Cancer ?

Prostatacancer är den cancer i små , sperma producerar körtel som finns i hanar . Den drabbar en av sex män i USA . Den tidiga stadier av prostatacancer brukar inte erbjuder några symptom , vilket gör det svårt att diagnostisera . De flesta fall kommer att framgå genom urin- frågor och komplikationer . Några symptom att leta efter och alert din läkare om omfattar problem urinera , minskad flödet av urin, blod i urinen , obehag i bäckenregionen , och blod i din sperma .

Behandling

Det finns många metoder som kan användas för att behandla prostatacancer . Ålder, ras , aktivitetsnivå och hälsa historia spelar alla en roll vid fastställandet av bästa regimen . Beteendet hos individens cancer är också starkt vägs i beslutsprocessen. Den hastighet med vilken cancern växer och om och var den har spridit sig tas i stor hänsyn .

extern strålbehandling

Denna behandling metod använder kraftfulla röntgen för att döda cancerceller . Strålning ges normalt för fem dagar i veckan under åtta veckor . De flesta möten varar bara cirka 15 minuter. Det finns några risker och biverkningar , men i de flesta fall är biverkningarna är tillfälliga . De inkluderar problem urinera , sexuell biverkningar och lös avföring .

Radioaktiva Frö implantat

Denna metod används normalt för män med lägre kvalitet prostatacancer . Det liknar extern strålbehandling i att den ger stråldoser . Små radioaktiva frön implanteras i prostatan och under en längre tid , fröna sprida strålning som dödar cancercellerna . Detta är en av de mest populära behandlingarna bland cancerpatienter . Biverkningar liknar dem som strålterapi inte finns med radioaktiva frön implantation .

hormonterapi

Hormonbehandling levereras för att stoppa kroppen från att producera testosteron , det manliga könshormonet . Testosteron stöd tillväxten av cancerceller och förhindras , genom hormonbehandling, från att komma in befintliga celler . Denna typ av behandling är effektiv för bara en kort tid , eftersom det inte är helt lyckat att döda alla cancerceller och så småningom cancer kommer lära sig att leva och reproducera utan testosteron . Bieffekter inkluderar nedsatt sexuell lust , erektil dysfunktion och viktökning .

radikal prostatektomi

borttagning av prostatakörteln används endast för att behandla cancer som har varit begränsad till prostatakörteln och har inte spridit sig till andra delar av kroppen . Det finns två kirurgiska metoder som kan användas : De är retropubic kirurgi där körteln avlägsnas genom ett snitt i nedre delen av magen , och perineal kirurgi där körteln avlägsnas genom ett snitt mellan anus och pungen . Båda metoderna är effektiva . Blåskontroll problem och erektil dysfunktion är vanliga biverkningar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.