förebyggande metoder för prostatacancer

De flesta av oss har hört talas om prostata , men inte alla vet att det är en körtel , om storleken och formen av en valnöt , som omger urinröret och ligger strax under en mans urinblåsan . Dess huvudsakliga syfte är i produktionen av sädesvätskan . Detta är dock prostata mottagliga för sjukdomar. Prostatit , Glandulär utvidgningen och prostataförstoring är bland de sjukdomar den kan ställas inför. Och liksom många andra delar av kroppen , är denna körtel också mottagliga för cancer . Även om det inte finns några entydiga sätt att förebygga prostatacancer , kan åtgärder vidtas för att minska risken för denna sjukdom .

Diet

En frisk , har väl balanserad kost länge förknippats med god hälsa , men det kan också minska risken att utveckla prostatacancer . Lykopen är ett näringsämne i samband med riskminskning prostatacancer , så infoga livsmedel i din kost som är rik på detta naturlig antioxidant , som tomater ( liksom andra produkter baserade på tomater ) , aprikoser , vattenmelon , papaya och grape.
broccoli, blomkål , vitkål , ruccola och vitlök är alla tros minska risken för prostatacancer . Även livsmedel som bok choy och guava tros bekämpa utvecklingen av denna sjukdom . Allt rik på vitamin C , vitamin E och fiber kan sänka din cancerrisk .
Det är alltid viktigt att integrera friska , näringsrika livsmedel i din kost , vilket eliminerar vissa poster kan även minska dina chanser att utveckla prostatacancer . Några av de största bovarna är mat med hög fetthalt . Det finns ett samband , enligt Mayo Clinic , mellan fettrik kost och prostatacancer , så försök att begränsa den mängd fet mat du äter varje dag .

Motion

Ungefär som en hälsosam , välbalanserad kost , motion är en viktig del av en hälsosam livsstil , och det kan faktiskt minska dina chanser att utveckla prostatacancer . Även om forskningen är fortfarande begränsad , det finns någon indikation att stödja denna idé . Regelbunden motion förbättrar inte bara kroppens immunsvar , utan också förbättrar cirkulationen --- två faktorer som är kända för att minska risken för cancer .

Mediciner

Vissa mediciner tros minska risken för prostatacancer . En sådan gruppering är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ( NSAID ) , som omfattar ibuprofen , acetylsalicylsyra och naproxen . Genom att ta NSAID , tror man att vissa enzymer kopplade till cancerceller i prostata blockeras . Läkemedlet finasterid är också tänkt att avbryta utvecklingen av dessa onormala celler .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.