metastaserande prostatacancer behandlingar

Prostatacancer , som är en grupp celler som uppleva en snabbare tillväxt än typiskt i en mans prostata kan behandlas Om det upptäcks tidigt . Trots framgångsrik behandling kan det upprepas och sprids i hela kroppen ( metastasera ) . Tyvärr är orsaken till prostatacancer fortfarande obestämd av experter , förutom att säga att om det går i familjen och en man kan ha högre sannolikhet att få det som han åldrar . Inledande faserna av prostatacancer kan vara symptomfria , vilket lokalt avancerad ( där cancern sprider sig till yttre kanten av prostata och i närheten) eller metastaserande prostatacancer.

Symtom

Symptomen är inte alltid synliga förrän metastaserande cancer blir symptomatisk , men även då du fortfarande kan vara symptomfri . Men om du kissar flera gånger under natten , har svårt att starta en urinering ström , har en oregelbunden urinstrålen , kan inte urinera , ådrar smärta eller brännande känsla vid vattenkastning, kissa med blod eller har lägre rygg-, höft -eller övre delen av låret smärta och stelhet , bör du undersökas för prostatacancer . Eftersom metastaserande prostatacancer tenderar att gå till benen , andra symtom är skelettsmärta , eventuell nedgång i vikt , och fötter och bensvullnad .

Behandling Alternativ

Behandling optionsl varierar beroende på din ålder och tillväxttakten och plats (s ) av tumören . Specifikt metastaserad behandlingsalternativ tenderar att koncentreras på att bromsa och förebygga cancer från metastaserande annat håll, samt att lindra symtomen . Hormon och strålbehandling , samt kemoterapi , är några alternativ som finns för att behandla metastaserande prostatacancer .

Fastställande Behandling

Behandling för med sig negativa bieffekter , så en grundlig diskussion om dina möjligheter med din läkare är nödvändig . Ålder och hälsofrågor hjälpa begränsa några av alternativen . Din läkare kan rekommendera testa prostataspecifikt antigen (PSA ) i blodet . Friska PSA-nivåerna bör vara låg i blodet , men nivåerna inte ökar eftersom prostatan förstoras med uppkomsten av ålder . Den typ av cancerceller måste också beaktas , eftersom vissa växer snabbare än andra . Den typ av celler kallas medicinskt som betyg eller Gleason score . Negativa biverkningar samt personliga åsikter och oro påverkar också olika behandlingsmetoder.

hormonterapi

Ofta prostatacancer kräver testosteron , ett manligt hormon som produceras i testiklarna , för att leva . Därför män genomgår hormonbehandling för att minska eller blockera testosteron , vilket också påverkar andra manliga hormoner , som ett sätt att krympa och svälta cancertumörer . I processen för krympande maligna tumörer som spridit sig till ben , är skelettsmärta minskat . Normalt är strålterapi används tillsammans med hormonterapi .

strålbehandling

Använda LH-RH och GnRH -agonister är ett sätt strålterapi används tillsammans med hormonterapi . Zoladex , Lupron och Trelstar Depot används i denna behandling alternativ för att hjälpa kroppen att stoppa produktionen av testosteron. Antiandrogener kan också användas , som tvingar kroppen att blockera testosteron försörjning . Denna strålbehandling använder drogen Casodex med LH-RH agonister . Den sista typen av strålbehandling används oftast med hormonterapi är ochiectomy . Detta är faktiskt en kirurgisk behandling görs för att avlägsna en mans testiklar , som producerar mer än 90 procent av en mans hormoner ( androgener ) , inklusive hormonet testosteron .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.