tecken och symtom på prostatacancer

Prostatacancer är cancer i prostata , en körtel nära urinblåsan och urinröret . Även denna form av cancer sällan har tecken eller symtom i dess tidigare stadier , det är fortfarande viktigt att förstå vad man ska leta efter med denna sjukdom . De flesta av dess kännetecken kommer att innebära bäckenregionen av kroppen men kan spridas ut därifrån som cancern fortskrider

urinvägsproblem

På grund av prostata läge , cancer som drabbar detta organ kan orsaka urinvägsproblem hos män . Detta beror till stor del utvecklingen av en tumör som sätter press på urinröret eller urinblåsan , vilket ledde till svårigheter att urinera , urinera kan ge ett oberäkneligt ström eller ens en nedsatt flöde i urinen . Detta kommer dock att vara sällan ett första symptom på prostatacancer .

Blood

För en del män kommer prostatacancer orsaka blod att vara närvarande i antingen deras urin eller sperma . Merparten av tiden kommer detta blod inte kunna upptäckas med blotta ögat , så regelbundna läkarbesök är en viktig del av prostatacancer upptäckt . När det finns tillräckligt med blod i urinen att märkas , kommer urinen debuterar vanligen rosa eller röd eller till och med brunaktig i nyansen . När blod återfunnits i sädesvätskan , visas det som fina stråk av rött i sädesvätskan .

Svullnad

När cancer blir mer avancerade och är inte längre ingår i prostatan , kan cellförändringarna metastasera eller sprida sig till angränsande lymfkörtlar i en mans bäcken . Om detta skulle hända skulle en man märker att en eller båda benen har blivit något eller ens kraftigt svullen i storlek .

Smärta

Prostatacancer , särskilt efter det har spridit , kan framkalla smärta eller obehag i bäcken och höfter i sitt lidande . Denna smärta kan också spridas upp i nedre delen av ryggen , ner i benen och även i benen . Smärta kan också komma till stånd vid urinering eller utlösning , men oftast känns som mer av en brännskada eller en udd .

Brott

När prostatacancer är i avancerade stadier , kunde de onormala cellerna sprider sig i ben , och en person kan uppleva raster och frakturer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.