mat för en god prostata hälsa

Enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC ) , prostatacancer är den vanligaste diagnosen cancer hos män i USA . Mer uppmuntrande är prostatacancer anses vara en långsam progredierande cancer , även om aggressiva varianter finns. Det anses också en åldersrelaterad cancer-ca 80% av prostatatumörer finns hos män 65 år och äldre

Behandling

Konventionell behandling alternativ är typiskt Exspektansgrupp , kirurgi , strålning och hormonbehandling . Även kirurgi och medicinsk behandling har andra negativa biverkningar , de också negativt påverka kroppens förmåga att absorbera och utnyttja mat och näringsämnen. En hälsosam kost är inte bara klokt ur ett cancer förebyggande perspektiv men är särskilt kritisk för dem som är närvarande kampen mot cancer.

vikten av en hälsosam kost

Även den underliggande orsaken till prostatacancer är okänd , det finns flera kända riskfaktorer , inklusive familjens historia, som för African American härkomst , fetma och en fettrik kost . Även efter en hälsosam kost och bibehålla en optimal vikt , se till att inkludera följande livsmedel och livsmedelsgrupper , som har visat sig ha kraftfulla anti-prostatacancer egenskaper .

Ät dina grönsaker

Forskare från Livsmedelsverket Research Institute i Japan studerat effekterna av vissa karotenoider på celler prostatacancer . De fann att karotenoider , speciellt neoxanthin finns i spenat , lykopen som finns i tomater och betakaroten finns i morötter , reduceras avsevärt livskraft cancercell och spridning. Även morötter och spenat kan konsumeras råa , kokta /stuvade tomater är lättare absorberas av kroppen .

Kostfiber

I en studie visade män som följde en kost rik på lösliga och olösliga fibrer en 10 procent nedgång i PSA -nivåer ( prostataspecifikt antigen ) , en cancer markör . Olösliga fibrer flyttar huvuddelen genom tarmen och förhindrar förstoppning . Bra källor till olösliga fibrer är bladgrönsaker , frukt och rot skinn grönsaker , fullkorn , baljväxter , nötter och frön . Lösliga fibrer binds med fettsyror och förvaltar kolesterolvärden och samtidigt reglera blodsockret . Bra källor till olösliga fibrer inkluderar linfrö , psylliumfröskal, havre och havrekli . Mål för 25 till 35 gram fibrer per dag .

Fördelarna med omättade fetter

Mättade fetter som de som finns i animaliska produkter har varit kopplade till inflammatoriska sjukdomar och olika cancerformer . Freeman och medarbetare fann att omättade fetter och essentiella fettsyror var särskilt användbara i regleringen av celler prostatacancer . Den super-omättade omega- 3 essentiella fettsyror är särskilt gynnsamma , och utmärkta källor kallvattensfisk och linfrö. Införliva en daglig hög kvalitet fiskolja tillägg i din kost .

Slutsats

Vare sig som en cancer förebyggande åtgärd eller som ett komplement till prostatacancer behandling , rätt kost kan regenerera celler , stimulerar immunförsvaret och främja hälsa och livslängd .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.