prostatacancer frågor & svar

Prostatacancer är en av de vanligaste cancersjukdomarna i USA , drabbar ungefär en av sex män . Det kan vara dödlig , men upptäckt och behandling blir allt säkrare

Vad orsakar prostatacancer ?

Som med alla cancer , definitiva orsakerna är inte kända , men det finns särskilda riskfaktorer i samband med prostatacancer. Män har en ökad risk om de är över 50, amerikansk eller feta eller om de har en familjehistoria av cancer eller höga testosteronnivåer.

Vad är symtomen på prostatacancer ?

Symtom på prostatacancer kan omfatta svårigheter att urinera, svag urinstråle , stoppa urinflödet , blod i urinen eller sperma , svullna ben , smärta eller obehag runt bäcken och skelettsmärta eller frakturer .

Hur är prostatacancer diagnosen ? är

Prostatacancer första kontrolleras med en digital rektal tentamen . Om läkaren finner anledning till oro , uppföljning testerna inkluderar prostataspecifikt antigen tester , transrektalt ultraljud och en prostata biopsi . Efter bekräftelse kommer andra undersökningar att behövas för att avgöra hur långt cancern har spridit sig .

Hur är prostatacancer behandlas?

Strålbehandling är den vanligaste behandlingen för prostatacancer och kan räcka i tidiga skeden . Andra behandlingar inkluderar hormonbehandling för att minska produktionen av testosteron , till en prostatektomi bort prostatan om cancern inte har spridit sig utanför det och kemoterapi.

Hur är prostatacancer förebyggas?

Det finns inget garanterat sätt att förhindra typ av cancer . Däremot kan risken minskas genom att inte röka , dricka alkohol i måttliga mängder eller inte alls och upprätthålla en säker vikt med hälsosam kost och regelbunden motion ,


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.